Pet golova, dva isključenja i preokret za nastavak Viljarealove serije o trošku Betisa!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 10.03.2024.
23:08
Izvor: Sportske.net

"Žuta podmornica" već sedam utakmica ne zna za poraz.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaleri Viljareala savladali su u Sevilji ekipu Betisa rezultatom 3:2 u okviru 28. kola španske Primere.

U jednom prilično haotičnom i zanimljivom meču, bolje su se snašli gosti koji su stigli do trijumfa nakon preokreta koji bi mogao označiti bolji nastavak sezone "Žute podmornice".

Početak susreta nije nagoveštavao takav scenario jer je Betis uspeo da povede u 30. minutu posle lepog gola Gvida Rodrigeza kojem je loptu glavom dodao Karvaljo.

Imao je Viljareal spreman odgovor, pa je deset minuta kasnije uspeo da izjednači nakon pogotka Aleksa Baene, no "Zeleni" na odmor ipak idu sa golom prednosti jer je neposredno pre kraja prvog poluvremena Jorgensena savladao Vilijan Žoze.

Drugi deo meča počeo je košmarno za izabranike Manuela Pelegrinija koji su nepuna tri minuta po nastavku meča postigli autogol kada je sopstvenu mrežu pogodio Papastatopulos.

Totalni preokret Viljarealu doneo je svojim golom Andreas Serlot u 67. minutu, a tri minuta kasnije Betis i Viljareal ostali su sa igračem manje na terenu posle isključenja Morena i Avile.

Rezultat se nakon toga nije menja, pa je "Žuta podmornica" večeras osvojila svoj 35. bod čime se našla na 11. poziciji, dok je Betis sedmi sa 42.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke