Pet kandidata za novog trenera Junajteda, jedan je iz Čempionšipa!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 15.05.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Navijači Mančester junajteda jedva čekaju kraj još jedne veoma loše sezone, bez obzira na priliku za osvajanje FA kupa protiv Mančester sitija.

EPA-EFE/PETER
EPA-EFE/PETER

Povezane vesti

Na Old Trafordu se neće igrati Liga šampiona, a mnogi vide Erika ten Haga kao odgovornog za tako nešto, pa u engleskim medijima uveliko pišu o potencijalnom nasledniku holandskog stručnjaka na kraju sezone.

Novinar Gardijana Džejmi Džekson objavio je informaciju da Junajted razmatra pet različitih opcija kada je u pitanju novi trener "crvenih đavola".

Najveće iznenađenje predstavlja ime Kjerana Mekene, 38-godišnjeg stručnjaka i "arhitekte" povratka Ipsviča u Premijer ligu posle duže od dve decenije, ali trener "traktordžija" nije nepoznato lice u Mančesteru gde je dve sezone vodio U18 selekciju Junajteda.

Istovremeno, pomagao je i Oleu Gunaru Solskjeru u prvom timu, dobro poznaje klub iznutra i period prilagođavanja ne bi predstavljao veliki problem.

Mekena je nedavno odbio Kristal Palas, dok se sada spominje i u vezi posla u Brajtonu ako Roberto de Zerbi napusti jug Engleske, a Ipsvič koji vodi već treću sezonu mu je prvi samostalni posao u seniorskom fudbalu.

Tomas Tuhel je figurirao kao Ten Hagov naslednik i prethodnih nedelja, aktuelni selektor Engleske Geret Sautgejt je takođe u konkurenciji, dok na Old Trafordu razmišljaju i o Grejemu Poteru koji je posle odlaska iz Čelsija na početku sezone ostao bez posla.

Tu je i Tomas Frank, Danac koji već šest godina sa velikim uspehom vodi Brentford, premda su "pčelice" ove sezone obezbedile opstanak uz nekoliko turbulentnih perioda.

Ko god da dođe, moraće da zasuče rukave...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke