Pet pravila Džima Retklifa za neki novi Mančester junajted

Autor: Ivan Cvetković
sreda 29.05.2024.
12:16
Izvor: Sportske.net

Dolazak INEOS grupe na čelu sa Džimom Retklifom u Mančester junajted doneće ovog leta bitan zaokret u klupskoj filozofiji na različitim nivoima.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Nakon što se čeka da grupacija proda deo akcije Nice kako bi Junajted mogao da se takmiči u Ligi Evrope, "crveni đavoli" će primeniti drugačiji koncept rada, ako je verovati medijima u Engleskoj.

San je preneo pet pravila po kojima će se novi ili sadašnji trener Erik ten Hag morati da se prilagodi.

Stil igre od prvog tima do najmlađeg uzrasta biće identičan i to po smernicama tehničkog direktora Džejsona Vilkoksa koji je u klub stigao u aprilu.

Takođe, Junajted neće dovoditi svetske zvezde čemu je težio u modernoj istoriji, a isto tako gornja granica za pojačanja biće 25 godina.

Uz to, menadžer će dobiti pitanje na kojoj poziciji želi da vidi pojačanje, ali neće moći da bira želje tokom prelaznog roka.

Umesto toga, uprava će kroz skauting službu izabrati trojicu potencijalnih pojačanja na određenoj poziciji između kojih će menadžer moći da bira.

Nova uprava Mančester junajteda je očigledno spremna da zasuče rukave i preuzme na sebe veliki deo prava, ali i odgovornosti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke