Pet razloga zbog kojih je Kristijano Ronaldo ljut na saigrače!

Autor: Boris Jovanović
petak 14.01.2022.
09:43
Izvor: Sportske.net

On jednostavno ne može da prihvati neke stvari...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo je nezadovoljan i to ne krije. Nije problem naravno u njemu nego u saigračima.

"Nisam se vratio ovde da budem šesti na tabeli. Imamo dosta prostora da ispravimo stvari, ali najvažniji je mentalitet, da pogledamo u ogledamo i kažemo sei da možemo bolji. Moraš da budeš profesionalac, da pomogneš timu, to sve zavisi od tebe, ne od navijača i trenera, moraš da pokažeš dostojanstvo", rekao je Portugalac.

Iako nije pominjao imena, ovo je, kako tvrdi engleska štampa upućeno pre svega mlađim saigračima koji po njemu ne daju dovoljno.

Šta konkretno smeta Ronaldu?

Prvo, to što velika većina saigrača ne radi na sebi. Dok on u poznim godinama karijere ostaje da radi i trenira u teretani, ostale to ne zanima, odmah posle treninga odlaze.

Drugo, natuknuo je da igrači ne slušaju njegove savete, odnosno mlađi saigrači jednostavno gledaju sebe i ne prihvataju pomoć. On je rekao da nije tako bilo kada je on imao 20 godina i bio u Junajtedu.

Uz to, ne veruje da većina ima pobednički mentalitet i optužuje ih da ne žele da napreduju. Navodno se privatno žalio da kod saigrača ne vidi strast i posvećenost. 

Takođe ne razume da je nekim fudbalerima koji tek počinju, ili su u uvodnim godinama profesionalne karijere novac na prvom mestu, odnosno da su zadovoljni time što zarađuju i da su ostale stvari u drugom planu. On smatra da je veliki novac posledica, ne razlog i navodi da ga je uvek gonila želja da se približi perfekciji i da ga ona ni danas nije napustila.

I peto, Ronaldo je ljut jer deo ekipe ima stav da uvek postoji "druga šansa" da treba gledati napred, odnosno da se iz poraza ne izvlače zaključci, već se olako prelazi preko neuspeha. On smatra da klub kao što je Junajted to sebi ne sme da dozvoli.

Iz ovoga proizilaze priče da je već razgovarao sa Mendešom i da ako Junajted naredne godine ne uspe da se plasira u Ligu šampiona, Portugalac želi da ode...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke