Pet razloga zbog kojih je "KUM" Aguero pun pogodak

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 31.05.2021.
18:32
Izvor: Sportske.net

Šta će Barselona dobiti dolaskom Serhija Aguera?

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Serhio Aguero od danas je i zvanično postao novi član Barselone.

Tačno nakon 10 neverovatnih godina na "Etihadu", gde je ispisao istoriju i postao najbolji strelac u istoriji Mančester Sitija, Aguero je odlučio da evropsku karijeru završi u Barseloni. Kod svog kuma i najboljeg prijatelja Lea Mesija. 

Ovo je pet razloga zbog kojih je njegov dolazak pun pogodak i pravi potez Đoana Laporte.

Leo Mesi 

Ovo mora da bude pod broj jedan, jer postoji li važnija stvar za navijače Barselone od ostanka Lionela Mesija? Da li iko veruje da bi Aguero pristao da dođe u Barsu, a da recimo Mesi želi da ode u PSŽ, gde je takođe mogao da ode za njim, kao besplatan igrač? Dakle, Aguerov potpis je znak 99,99% da je Mesi odlučio da zapleše "The last dance" i pokuša da osvoji Ligu šampiona u naredne dve godine. 

Golovi, golovi, golovi

Lionel Mesi je dao 38, Antoan Grizman 20, Osman Dembele 11 i to su jedini dvocifreni strelci za Barsu ove sezone. Aguero je u karijeri odigrao 659 utakmica, postigao je 378 golova i dodao 119 asistencija. Prilično impresivno. Za Siti je odigrao 391 utakmicu, dao je 260 golova i dodao 73 asistencije u svim takmičenjima. Zna kako se osvajaju trofeji, zna da se nosi sa pritiskom i definitivno je u pitanju napadač koji je među najboljima u ovom veku. 

Henrik Larson 2.0 > Brajtvajt

Kun Aguero je svestan da ne može da vuče celu sezonu i da će često morati da odmara i spreman je da prihvati tu ulogu. Svojevremeno je istu prihvatio i maestralno odradio Henrik Larson, koga je Đoan Laporta takođe doveo u finišu karijere, 2004. godine. Šveđanin je u finalu Lige šampiona 2006. godine u Parizu ušao sa klupe i asistirao kod oba gola, Samjuelu Etou i Žulijanu Beletiju za "ušati" trofej. Aguero sa brojem 9 sigurno više obećava nego Brajtvajt, koji je stigao iz Leganesa, za 18 miliona evra.

Obeštećenje i plata

Na današnjem ludom tržištu gde je svaki normalan napadač u startu preko 70, 80 miliona evra, dolazak Aguera bez obeštećenja je vrhunski potez na tržištu. Uz to, Đoan Laporta je uspeo da ubedi Aguera na "minimalna primanja" od samo pet miliona evra godišnje. Ako se pogleda Barsin platni spisak, to je presmešna cifra. Martin Brajtvajt zarađuje više od pet miliona, raspali Umtiti ima 12, Serhi Roberto čak 10, Pjanić recimo 8, u tom smislu, Kunovih pet miliona je ništa. Takođe, Aguero nije tražio nikakve dodatne kompenzacije i bonuse za to što dolazi besplatno. 

Neko mora da ode = zarada

Dolaskom Serhija Aguera, postalo je jasno - neko će morati da napusti Barselonu, ali i da samim tim napuni kasu i donese  novac za neophodna pojačanja. Na tri pozicije u napadu, Barsa ima sada veliku gužvu - Mesi, Grizman, Dembele, Brajtvajt, Ansu Fati, Filipe Kutinjo i Fransisko Trinkao. Jasno je da će barem trojica igrača sada biti na transfer listi. Brajtvajt će sigurno biti prodat, on je i jedini bio kao "devetka", a za njim će sigurno i Kutinjo i Trinkao.

Zaključak je jasan - iako nije u zenitu karijere, ako se sve uzme u obzir što smo naveli, Aguero može da bude pun pogodak.

Kumovi su konačno zajedno i zaplesaće "The last dance".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lazialee
Tuesday, 01.06.2021
00:30

Ja isto gledam, jel moguće da su to napisali

avatar
BlagoMeniOpetJA
Monday, 31.05.2021
19:33

na stranu cinjenicno stanje oko umtitija mislim da ni jedan ozbiljni novinar ne moze sebi da dopusti da nazove bilo koga "raspalim". nemojte da se brukate