Pet razloga zbog kojih je pobeda Milana najznačajnija u poslednjoj deceniji, Srbin šlag na torti?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 10.05.2021.
10:14
Izvor: Sportske.net

Rosoneri će pamtiti ovaj trijumf...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Euforija u Milanu nakon trijumfa protiv Juventusa. Napravili su veliki korak ka Ligi šampiona, s obzirom na raspored i činjenicu da imaju bolji međusobni skor, potrebne su im dve pobede u poslednja tri kola kako bi bili sigurno ispred "Bjankonera".

Ima više razloga za slavlje. 

Prvo, srušen je tabu Juventusovog novog stadiona ovo je prvi put od kada postoji "Arena" da je Milan pobedio u šampionatu, tačnije nikada nisu uzeli ni bod.

Drugo, sam trijumf je potvrda za Piolija, Maldini je potvrdio da ostaje i naredne sezone.

Treća stvar je vezana za Donarumu. On je sinoć potvrdio svoju vezanost za Milan, a kao glavni razlog za ostanak sada bi mogla da posluži Liga šampiona. Nikada nije branio u elitu, povezivan je sa Juventusom, ali kako stvari stoje, "Bjankoneri" neće biti deo Lige šampiona naredne godine.

Četvrti razlog je novac. Sa povratkom u Ligu šampiona posle sedam godina Milan će imati veći budžet za pojačanja. Takođe, već su formirali značajan deo ekipe, pa Maldini može da razmišlja o igračima koji će kvalitet odvesti na viši nivo.

Peto, Eliotov projekat je dobio potvrdu, Milan je uz Atalantu najmanje uložio od svih timova, manje i od sedme Rome, a opet, smanjili su obrt plata, renovirali ekipu i sada su u mnogo boljoj poziciji nego kada je investicioni fond preuzeo klub od Kineza.

Šta mogu da očekuju navijači. Klub će definitivno otkupiti Tomorija od Čelsija, a sada su veće šanse da zadrže Donarumu i Čalhanoglua. Romanjoli bi mogao da ode, sa druge strane, Pioliju su obećanja pojačanja.

Prva meta i to nije tajna je Vlahović, on košta 60 miliona evra, možda će Fiorentina malo smanjiti cenu, Milan probati da plaćanje razloži na rate. Pioli je tražio i desnog beka, verovatno neće otkupiti Dalota, u svakom slučaju, Maldini će imati lakši zadatak nego u prethodnim prelaznim rokovima jer će novac biti veći.

Ali, da sačekamo, već u sredu su ponovo u Torinu, ovoga puta protiv "Bikova", a onda ih čeka utakmica kod kuće protiv Kaljarija. Nadaju se da bi do tada mogli da uz kiks Napolija obezbede Ligu šampiona, kako ne bi rešavali sve u poslednjem kolu u Bergamu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke