Pet stvari koje Poketino mora da uradi na početku avanture u Čelsiju!

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.05.2023.
08:51
Izvor: Sportske.net

Čime će početi Argentinac?

Epa/Will Oliver
Epa/Will Oliver

Povezane vesti

Navijači Čelsija su dočekali da se očajna sezona završi, niko ne želi da se okreće, svi gledaju ka početku jula kada će Maurisio Poketino preuzeti klupu. Vlasnici obećavaju zaokret i nova pojačanja, javnost spekuliše da Argentinac nije bio prvi izbor za klupu, da su želeli Nagelsmana i čak pregovarali sa Rubenom Amorimom iz Sportinga, ali da je bivši menadžer Totenhema i PSŽ, na kraju bio najprihvatljivija i najlakša opcija.

Njemu te priče ne smetaju, prionuće na posao, a ovo je lista prvih pet stvari koje bi trebalo da uradi, prema nekim navodima.

1. Da sastavi spisak pojačanja. Već se zna da želi novog golmana, veznog igrača i napadača, ali je pitanje šta Čelsi može da kupi, kako bi zadovoljio Poketina. Jer, postoje mete koje su nerealne jer je Onana preskup, a Inter neće prihvatiti Lukakua kao deo sporazuma. Mnogo je izvesnije da recimo stigne Raja iz Brentforda na gol, ali treba se osloboditi Mendija ili Kepe. Takođe, Čelsi želi Kejna, veliko je pitanje da li bi on pristao da ode u drugi klub u Londonu, čak i ako se Livi složi da ga proda. 
Pominju se Vlahović, Muani, Osimen...

2. Poketino želi da razgovara sa Lukakuom. On smatra da ako se ne dovede neko tipa Kejn, Belgijanac može da posluži. Našao je formu u Interu u drugom delu sezone, ali oni nemaju novca da ga otkupe. Uz to Argentinac kako se priča insistira na igračima sa iskustvo u PL, jer veruje da tim ima dovoljno kvaliteta da pobeđuje.

3. Mora da reši situaciju oko Mejsona Maunta. Želeo bi da ostane, insisitira da klub nađe rešenje oko novog ugovora, to neće biti lako, izgleda da je mladi Englez bliži tome da se preseli na sever u Njukasl, ili čak u neki od najvećih engleskih klubova. 

4. Poketino mora da napravi spisak onih na koje ne računa i nije tajna da on želi da promoviše više mladih igrača iz akademije na račub onih koji primaju veliki novac, a nisu standardni. Drugim rečima, izvori iz kluba tvrde da on neće puno čekati da se oslobodi "viška", čak se pominje i ideja da ti igrači treniraju odvojeno. Poketino ne veruje da neko od njih može da se nametne, iako to neće javno reći. Verovatno znate da su u pitanju Obamejang, Zijeh, Pulišić, Loftus-Čik, pomenuti golmani, ali i neki igrači koji će se vratiti sa pozajmica, Rahman, Malang Sar, Bakajoko, Hadson-Odoi...

5. Novi menadžer sam mora da se promeni. Naime, većina smatra da je previše "fin" poput Potera za svlačionicu Čelsija. Ali, ima i više iskustva, radio je u PSŽ, sujeta u Kobhamu nije ni prineti onoj iz Pariza, pa sa te strane gore od onoga što je preživeo ne može ni da se zamisli. Sa neke strane, možda je i razumljivo što Čelsi želi nakon pojedinih negativnih iskustava sa polemičnih Konteom, pa i Tuhelom trenera koji može da relaksira igrače, ali ima i zavidnu karijeru za razliku od pomenutog Potera kako bi se nametnuo svlačionici.

Videćemo, tek, 1. jula počinje avantura, tek tada će Poketini pričati i izneti svoje planove...

Gore od ovoga što smo videli od Čelsija prošle sezone ne može...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke