Petanja srušio Sampdoriju, silna Atalanta u Udinama

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.01.2022.
18:24
Izvor: Sportske.net

Očekivalo se efikasnije popodne u Napulju.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija opravdali su ulogu favorita i slavili na domaćem terenu protiv Sampodrije 1:0 u meču 21. kola Serija A.

Napoli je poveo uz 35. minutu golom Žuana Žezusa. Bio je to odličan skok posle odličnog centaršuta Matee Politana, koji je samo nekoliko minuta kasnije zamenio povređenog Lorenca Insinjea. 

Ipak, gol je poništen nakon provere VAR tehnologije načinjenje zbog sumnje u eventualni ofsajd. Veliko razočarenje za Napolitance.

U 40. minutu pokušao je Politano, ali je njegov udarac završio zamalo pored gola.

Samo tri minuta kasnije Napoli je ipak poveo. Strelac je bio Andrea Petanja postigavši izvanredan gol nakon što je sam kao duh dočekao loptu u kaznenom prostoru gostiju.

Prethodno je Dris Mertens zatražio penal, ali sudija nije reagovao u istom napadu u kojem je Petanja postigao gol.

U nastavku meča gosti iz Đenove su izvršili dvostruku izmenu, a prvu priliku u nastavku domaći su imali u 55. minutu kada je Mertens bio zamalo kratak na centaršut Elifa Elmasa.

Napoli je u nastavku bio bliži drugom golu nego Sampdorija izjednačenju, ali se do kraja meča rezultat nije menjao pa su bodovi ostali u Napulju.

Fudbaleri Atalante ubedljivo su slavili na gostovanju Udinezeu 6:2 i tako zadržali dva boda zaostatka u odnosu na trećeplasirani Napoli.

Atalanta je već na poluvremenu vodila na gostovanju Udinezeu 3:0. Već u 17. minutu Mario Pašalić je doveo goste iz Bergama u vođstvo, a svega pet minuta kasnije Luis Murijel je povećao prednost na dva gola viška posle sjajne solo akcije.

Izvanrednih prvih 45 minuta za "Boginju" krunisao je Ruslan Malinovski dva minuta pre odlaska na odmor lepim golom nakon odbijene lopte i tako ostavio da drugo poluvreme bude puka formalnost.

Udineze je uzvratio u 59. minutu kada je Nauel Molina uz pomoć jednog od protivničkih igrača poslao loptu u mrežu.

Dileme po pitanju pobednika nije bilo pošto je u 76. minutu Murijel pogodio za 4:1, ali je Udineze do stigao i do drugog pogotka zahvaljujući Betu u 88. minutu.

Drugi gol u njihovoj mreži kao da je razljutio fudbalere Atalante, pa su do kraja meča postugli još dva gola - strelci su bili Joakim Mele u 89. minutu i Mateo Pesina u drugom minutu nadoknade.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke