Pike javno digao glas protiv Barse i njene uprave!

Autor: Milovan Longinov
petak 13.05.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Neočekivana izjava Barsine legende.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Jedan od kapitena Barselone Đerar Pike javno se suprotstavio ideji Superlige koja je podelila fudbalski svet u proteklih godinu dana.

Sigurno se svi sećate kako je Superliga ili liga "bogatih" kako su je svi imenovali, propala za manje od 24 sata. Iako su mnogi klubovi momentalno istupili, tri su i dalje ostali pri ideji da se ovo takmičenje osnuje, a to su Barsa, Real i Juventus. 

Pike je u jednom intervjuu javno poručio da to nije dobra ideja.

"Po pitanju Superlige moram da se suprotstavim svom klubu jer sam lično protiv tog koncepta i smatram da on pogoduje samo velikim klubovima. Tema Superlige je ispolitizovana u Španiji, a uzrok tome su mediji koji su pod kontrolom ljudi koji podržavaju Superligu. Odnos javnosti prema ovom projektu u Španiji se drastično razlikuje od onog u Engleskoj", rekao je Pike i nastavio:

"Moje mišljenje je da Superliga uništava fudbal jer odgovara samo velikim klubovima. Smatram da su Barselona i Real Madrid postupili loše u celoj toj priči. Svestan sam da se moj stav potpuno razlikuje od stava Barselone, ali u drugu ruku ja istvoremeno razumeem i klub te zašto podržavaju to takmičenje. Međutim, kada je reč o običnim navijačima, ljubiteljima fudbala, ta ideja je loša", rekao je Pike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke