Pioli optimističan pred Zvezdu, ali upozorava na jednu stvar

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 24.02.2021.
17:58
Izvor: Sportske.net

Trener Milana oprezan pred sutrašnji meč.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Trener Milana Stefano Pioli veruje da će tim koji vodi uspeti da obezbedi prolaz u osminu finala Lige Evrope u sudaru protiv Crvene zvezde u četvrtak uveče na "San Siru".

"Rosoneri" su iz Beograda pre šest dana doneli nerešen rezultat 2:2, što im garantuje prolaz ukoliko sutra uveče ne bude golova.

Posle svega viđenog, očekuje i sutra težku utakmicu upozoravajući da njegovi igrači moraju da odigraju kvalitetan meč ukoliko žele da se nadaju prolazu dalje.

"Put u Evropi je bio težak. Normalno je da se suočavamo sa poteškoćama, ali smo uspeli da ih prevazidjemo. Sutra imamo malu prednost… Moraćemo da odigramo dosta kvalitetno ako želimo da prođemo dalje", rekao je Pioli.

Apostrofirao je da "rosoneri" imaju igrače koji mogu da održe visok nivo i uprkos teškom i izazovnom meču žele da prođu dalje.

Osvrnuo se i na dva uzastopna poraza u prvenstvu.

"U nedelju nismo imali dovoljno sreće, ali postojala je želja za ponovnim pokretanjem. Protiv Intera smo pogrešili u nedostatku intenziteta bez lopte, posebno u prvih pola sata. Nije neuspeh izgubiti utakmice, neuspeh je odustati nakon pada. Moramo da počnemo ponovo da igramo intezivno i kvalitetno, već od sledeće utakmice", rekao je Pioli.

Ne krije da postoji problem u broju primljenih golova, ali da za to ne krivi obranu, već ceo tim koji je na momente izgubio ritam i doslednost.

Istog stava je bio i po pitanju kritika na račun kapitena Alesija Romanjolija, koji je bio na meti navijača posle kikseva u derbiju protiv Intera.

"Pobeđujemo kao tim, gubimo kao tim", zaključio je Pioli pred revanš meč koji počinje u četvrtak od 21 na "San Siru".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke