Pioli posle debakla - da li se Milan predao?

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 21.02.2021.
18:43
Izvor: Sportske.net

Trener Milana svestan kakav tim ima.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Trener Milana Stefano Pioli nije želeo mnogo da očajava nakon ubedljivog poraza u derbiju "Dela Madonina" protiv Intera 3:0 ističući da bi prošle godine potpisali da budu drugi u ovom vreme.

"Rosoneri" su posle višemesečne liderske pozicije u Seriji A počeli da popuštaju, pa sada nakon debakla u gradskom derbiju zaostaju četiri boda za Interom.

Pioli ne gleda sve tako crno.

"Da ste nam pre godinu dana rekli da ćemo u ovom delu sezone biti drugi, odmah bih potpisao. Bila je ovo teška nedelja, ali ne smemo zaboraviti našu putanju. Jedini loš meč bio je protiv Specije", počeo je razgovor sa novinarima posle meča italijanski trener.

Priznao je da raspoloženje u taboru tima sa "San Sira" nije najbolje, ali da ne smeju izgubiti volju.

"Istina je da smo na početku morali biti koncentrisaniji. Postoji žal što nismo postizali golove kad smo stvarali šanse. Zaslužili smo da izjednačimo početkom drugog poluvremena, što je bio naš najbolji momenat na meču. Pričao sam sa igračima. To je mlada, ali vrlo odgovorna grupa", rekao je on.

Dodao je da je teško sa mladim timom igrati na duge staze, ali da veruje da je najveća snaga Milana balans između vere i rada.

"Da biste pobedili Inter potrebno je da odigrate odlično. Sada moramo da okrenemo stranicu. Sledi Liga Evrope. Moramo da podignemo nivo, ali nismo u padu", rekao je on.

Progovorio je i partiji najboljeg fudbalera Zlatana Ibrahimovića.

"Napadač je uslovljen timskom igrom. Ovaj put to nije bilo kako bi trebalo da bude. Izmena? Osetio je grč u listu. Videćemo da li će biti spreman za četvrtak i nedelju", kazao je Pioli.

Bila je ovo naporna nedelja za Milan, ali ni predstojeća neće biti mnogo lakša.

U četvrtak im sledi nimalo lak revanš protiv Crvene zvezde, a u nedelju derbi protiv Rome, koja će im ako slavi u Beneventu zaostajati svega četiri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke