Pioli posle remija na Old Trafordu: "Ne treniram normalan tim"

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 11.03.2021.
22:26
Izvor: Sportske.net

Trener Milana zadovljan ishodom meča.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Trener fudbalera Milana Stefano Pioli bio je veoma zadovoljan nakon što je njegov tim uspeo da ostane neporažen na gostovanju Mančester junajtedu 1:1 u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

"Rosoneri" su gubili veći deo drugog poluvremena, ali su do izjednačenja stigli u drugom minutu nadoknade pogotkom iskusnog Simona Kjera.

Pioli je upravo zbog tog trenutka pohvalio karakter svoje ekipe.

"Pohvale idu igračima. Igrali su sa karakterom, želeći da kontrolišu igru. Nosili su se u teškim trenucima i uspeli da se suprotstave kvalitetnom protivniku. Današnji nastup je uvećao naše samopuzdanje", rekao je Pioli posle meča.

Ne beži od toga da njegov tim ima pozitivan rezultat, ali da još nije izborio plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

"Moramo da igramo na jako visokom nivou ukoliko želimo da izborimo prolaz dalje. Sada ćemo pažnju usmetiri na prvenstvo, jer imamo vrlo malo vremena za oporavak", rekao je on.

Otkrio je da mu je Frenk Kesi priznao da nije igrao rukom prilikom poništenog gola u prvom poluvremenu za Milan, a zatim je nastavio sa hvalospevima.

"Stalno pričam da ne vodim normalan tim, već onaj koji je izuzetan sa svake tačke gledišta. Mogli smo i više večeras. Biće teško u revanšu, ali pokazali smo da možemo da igramo protiv tima koji je ovako dobar", rekao je on.

Milan će za sedam dana na "San Siru" pokušati da obezbedi plasman među osam najboljih ekipa u Ligi Evrope, a prethodno ih očekuje derbi protiv Napolija na svom terenu u nedelju uveče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke