Pioli se već oprostio od Donarume, pa se dotakao najosetljivije teme

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 31.05.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Dotakao se i naredne sezone.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana vratili su se posle sedam godina u Ligu šampiona, a samo ih je 90 minuta delilo od toga da i narednu sezonu završe van elitnog društva.

To su uspeli pobedom protiv Atalante, koja im je omogućila drugo mesto u Seriji A u sezoni koja je pretila da od šampionske preraste u zaborav.

Sa tim u vezi oglasio se i trener Rosonera Stefano Pioli otkrivši novinarima lista Republika kako je motivisao igrače.

"Pre utakmice protiv Atalante pitao sam igrače da li žele ponovo da igraju protiv Rio Avea ili da li je došlo vreme za Siti, Bajern, PSŽ... Čudno je da je italijanski vicešampion smešten u četvrti šešir, ali želimo da rastemo. Ambicije rastu, naredna mora da bude godina potvrde", rekao je Pioli za Republiku.

Pre starta naredne sezone, Milan očekuje veliki posao oko zadržavanja važnih igrača, a još nije postignut dogovor u vezi sa ostankom Đanluiđija Donarume.

"Bio je primeren fudbaler, fokusiran na teren. Pregovori možda uspeju, a možda ne. Osetili smo se i zahvalni smo jedno drugom. To je iskren odnos", kazao je italijansko stručnjak.

Nije ostao imun i da kritike na račun njegovog kluba da im se u protekloj sezoni sviralo dosta penala, rekavši da su zaslužili i više.

"Ne pogađaju me optužbe da je previše penala svirano u našu korist. Zaslužili bismo ih i više", zaključio je Pioli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke