Pioli više nije trener Milana - Dirljiv oproštaj "rosonera"

Autor: Sportske Net
petak 24.05.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Odlazak posle pet godina.

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Stefano Pioli više nije trener Milana. On je na klupi "rosonera" bio od 2019. godine, a ove sezone Milan sezonu završava kao drugoplasirani u Seriji A. 

Pioli San Siro napušta sa učinkom od 130 pobeda iz 239 utakmica, odnosno  57 remija i 52 poraza. Sa Milanom je osvojio i Skudeto u sezoni 2021/22.

"Ćao mister,

Želeo sam da ti kažem da se sećam svega od tog dana kad smo ponovo postali šampioni. Ti i tvoji momci na vrhu Italije. Ja, sa rancem na leđima, na vrhu tramvajske stanice, dok mi srce luduje.

Sećam se kada je sve počelo, sećam se Bergama, kiše protiv Rio Avea, kovid vremena i ponovnog rođenja Milana. Povratka u Evropu i povratka kući. Lige šampiona.

Sa tobom smo ponovo počeli da napadamo sa hrabrošću, da igramo na pobedu, da se ljutimo kada ne pobedimo. Da navijamo sa ponosom.

Rafa, Teo, Majk i svi ostali momci koji su uz tebe postali bilji ljudi, jer si im usadio vrednosti kluba i naučio ih kako da pristupe izazovima i na terenu i u životu.

Sve si to radio sa strašću, poniznošću i odlučnošću. Zbog svega toga, samo sam želeo da ti kažem – hvala.

Za svaki put kada bi mi otac stavio šal pre nego što bi me na San Siru podigao na ramena. Za momenat o kome sam ranije samo mogao da sanjam. 'Mi smo Milan', govorili su mi. 'I vratićemo se'. I jesmo. Ponovo smo šampioni. I bilo je prelepo.

I za sve ostalo čemu si nas naučio: Samo oni koji veruju mogu i da ostvare uspeh“, nalazi se u video poruci Milana Pioliju. 

Očekuje se da Piolija na klupi Milana zameni Paulo Fonseka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke