Piolijev spisak problema posle meča, podsetio i na Beograd

Autor: Aleksandar Golubović
petak 26.02.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net

U Milanu samo prolazom zadovoljni.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Trener Milana Stafano Pioli može da bude zadovoljan samo prolaskom u osminu finala Lige Evrope nakon sudara protiv Crvene zvezde u kojoj njegov tim najblaže rečeno nije pokazao da je u ovom trenutku spreman za najveće domete.

Kakva mu je bila reakcija i po završetku meča kada se uputio ka tunelu "San Sira", takav je bio i u obraćanju medijima.

Raduje jedino prolaz dalje, izvojevan zahvaljujući golu više u gostima.

"Jasno je da nismo u najboljoj formi, neke pobede su nas pumpale energijom i samopouzdanjem, ovoga puta su nam ti elementi nedostajali. Šteta što situaciju nismo bolje kontrolisali, što nismo bili za nijansu preciziji u pasu, što nismo birali bolja rešenja, međutim, najvažnije je da smo prošli dalje protiv tima koji nam je stvorio ogromne probleme u oba meča", rekao je italijanski stručnjak dodajuću da je ekipa uprkos godinama mentalno zrela.

Ocenio je nešto bolji pristup drugom meču, ali ne može da sakrije da žali za trećim golom u Beogradu pre sedam dana.

"U prvom susretu, prestali smo da jurimo treći gol, odmarali smo se na lovorikama stečenog vođstva. Ovoga puta nismo to radili, stvorili smo šanse za Rebića i Ibrahimovića, a na ovom nivou takmičenja sve je pitanje detalja, često sitnice prave veliku razliku", rekao je trener Milana.

Nada se da će ovaj težak dvomeč protiv Zvezde možda poslužiti kao odskočna daska za dalji tok sezone.

"Ako posmatramo ceo tok sezone, i dalje je pozitivna. Nije još završena, jer bi nam osvajanje Lige Evrope osiguralo mesto u Ligi šampiona. Pravimo dosta grešaka i nismo onako čvrsti kakvi smo bili u bliskoj prošlosti, međutim, ovaj duel možemo da posmatramo kao važnu odskočnu dasku. Ključno je što smo prošli", rekao je on.

Za kraj pokušao je dublje da oceni stanje svoje ekipe, koja nije slavila na poslednja četiri meča u svim takmičenjima.

"Čini mi se da je kod nas psihološki umor veći od fizičkog, s obzirom da smo sezonu počeli još u kvalifikacijama. Pokušavam da komuniciram sa momcima tokom utakmice, da ih ohrabrim, ali pošto su izuzetno odgovorni možda sami sebi nameću pritisak. A, nema razloga. Ionako već imaju sjajnu sezonu, prošli su teške izazove i ojačali pred dane buduće. Ranije smo umeli bolje da kontrolišemo utakmice, da gradimo akcije iz poslednje linije ili budemo brži i opasniji u napadu. Sad se krećemo sporije, što utiče da nam linije tima budu rastegnute. Na kraju krajeva, rivali nas bolje poznaju, između ostalog i što nismo dovoljno brzi. Moramo da budemo dominantniji, agresivniji", zaključio je Pioli.

Jasno je da Milan u ne baš najboljem raspoloženju dočekuje derbi protiv Rome koji se igra u nedelju uveče.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke