Pirlo hvali Lacio, Sergeju će se posebno svideti

Autor: Aleksandar Golubović
petak 05.03.2021.
16:07
Izvor: Sportske.net

Bivši fudbaler hvali narednog rivala.

EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO
EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Povezane vesti

Trener Juventusa Andrea Pirlo pohvalio je igru Lacija u susret utakmici protiv rimskog kluba u derbiju 26. kola Serije A.

Juventus nakon ubedljive pobede protiv Specije u ponedeljak dočekuje Lacio, koji je u blagoj krizi rezultata.

"To je sjajna ekipa koja igra zajedno pet-šest godina i manje-više ima iste igrače. Imaju dobro definisanu igru i rezultati idu u prilog tome. Stigli su do Lige šampiona, gde su u grupnoj fazi beležili sjajne rezultate i jasno je da je reč o timu koji će se do kraja boriti do vrha", rekao je Pirlo na konferenciji za medije.

Pohvalio je odličnu igru "nebeskoplavih" iz kontranapada, a posebno mu se dopada vezni red subotnjeg rivala za koji igra i reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić.

Naglasio je da su sve utakmice odlučujuće.

"Sada je Lacio važan za nastavak šampionata, a nakon toga ćemo se okrenuti Portu. Sada samo mislimo u sutrašnjoj igri i načinu kako da odnesemo bodove. Imamo još dan da vidimo u kakvom sastavu idemo u Rim. Odsustvo Bentakura mi je poremetilo planove. Nemam mnogo opcija i moraću nešto da izmislim kako bismo izveli najbolju postavu na teren", rekao je trener Juventusa.

Još je neizvesno da li će moći da računa na Matijasa De Lihta, koji je zaradio udarac u Veroni.

"Bonući je trenirao posle 16 dana pauze, oseća se dobro, ali nije sigurno da će početi meč. Morata se popravlja i nadam se da ću moći da računam više od pola sata na njega. Arturovo stanje se poboljšava i nadam se da ću uskoro moći da ga vidim sa ekipom", rekao je Pirlo.

Komentarišući otkupljivanje Vestona Mekenija iz Šalkea poručio je da Amerikanac ne sme da se zaustavi posle ovoga, a poseban komentar dao je na račun Kristijana Ronalda.

"Kao i kod svih koji igraju interzivno, dan-dva odmora dobro dođe. Sada smo na broju i Ronaldo stišće zube dok nam ne zatreba. Reč je o sjajnom profesionalcu, kako na terenu, tako i van njega", naveo je on.

Neizostavna tema bila je i odbrana Skudeta, koja deluje sve teže kako prvenstvo odmiče.

"Ako Inter pobedi svake nedelje osvojiće prvenstvo, a mi smo tu da iskoristimo svaki njihov pogrešan korak. Započeli smo projekat sa mnogo mladih igrača koji je u početku izgledao dobro. Sada mladi nisu dobri, a iskusniji nedostaju. Sud o našoj igri menja se iz utakmice u utakmicu, a mi stojimo čvrsto na zemlji", rekao je Pirlo.

Istakao je da njegovi igraći moraju da doziraju formu zbog velikog broja takmičenja u kojima igraju.

"U Ligi šampiona igramo, borićemo se u finalu Kupa, sve dok postoji nada nećemo odustajati", rekao je Pirlo.

Duel između Lacija i Juventusa igra se u subotu od 20:45 u Torinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke