Pirlo pred put u Veronu - sledi li Dibali operacija?

Autor: Aleksandar Golubović
petak 26.02.2021.
14:35
Izvor: Sportske.net

Italijan odbacio mogućnost.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Trener višestrukog šampiona Italije Andrea Pirlo rekao je pred gostovanje Veroni da već duže vremena povređni Paolo Dibala neće biti potvrgnut operaciji.

Dibala je već mesec i po dana van terena nakon povrede kolena protiv Sasuola, a ove nedelje je išao na dodatne preglede u Barselonu kod čuvenog profesora Kudeta.

Uprkos bojazni da mu se koleno argentinskog fudbalera ne oporavlja očekivanom brzinom, Pirlo je istakao da operacije neće biti.

"Morata mora da odmori ove nedelje, a za Dibalu tražimo način da ga što pre vratimo na teren. Ne postoji rizik od operacije. Pronaći ćemo najbrži tretman kako bi mogao ponovo da zaigra", rekao je Pirlo u obraćanju novinarima.

Istakao je da očekuje fizički težak duel u Veroni i da će detalji presudno uticati na ishod meča. 

"Jurić je doneo odličan fudbal Veroni, sastavljen od mnogih "jedan na jedan" situacija. Moraćemo da obratimo pažnju na njihovu fiziku i način igre. Dobro im ide", ocenio je trener "stare dame".

Požalio se da sutra neće biti pojačanja u odbrani u odnosu na prethodne mečeve, a povređenim igračima priključio se i Danilo, koji je zaradio suspenziju.

Za kraj izlaganja progovorio je i o odbrani Skudeta.

"Skudeto je jedan od naših ciljeva i dužni smo da na sve načine pokušamo da ga osvojimo. Znamo da naspram sebe imamo jake ekipe, ali mi smo Juventus i moramo da verujemo do kraja", zaključio je Pirlo.

Duel između Juventusa i Verone igra se u subotu od 20:45 na Bergondiju.

Branilac titule ga očekuje četiri boda manje od drugoplasiranog Milana, dok će Verona pokušati da nastavi niz od dva meča bez poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke