Pirova pobeda Lokomotive, ništa od Lige šampiona!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 16.05.2021.
14:56
Izvor: Sportske.net

Spartak nadoknadio dva gola zaostatka.

EPA-EFE/Maxim Shemetov / POOL
EPA-EFE/Maxim Shemetov / POOL

Povezane vesti

Fudbaleri moskovske Lokomotive nisu uspeli da izbore plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona uprkos pobedi u poslednjem kolu ruskog prvenstva protiv bezbrižnog Urala 1:0,  uprkos čak dva igrača više.

Lokomotiva se uoči poslednjeg kola nalazila na trećem mestu i zavisila je od ishoda meča drugoplasiranog Spartaka iz Moskve na gostovanju Ahmatu u Groznom.

Spartak je tu utakmicu gubio 2:0, ali je na kraju remizirao sa 2:2, što je Lokomotivu sprečilo da, uprkos pobedi protiv borbenog Urala, izbori za kvalifikacije za LŠ.

Izabranicima Marka Nikolića su imali čak dvojicu igrača više kada je isključen Rafal Augustinjak, posle drugog žutog kartona i rezervista Danije Misikić, koji je napustio teren nakon svega devet minuta od ulaska u igru u nastavku meča.

Najozbiljniju priliku za gol domaći fudbaleri su propustili u 52. minutu kada je iskusni Gredorž Krihovjak odlično šutirao, ali je golman krajnjim naporom sprečio evrogol.

U nastavku su pokušavali Vitali Lisakovič i Anton Mirančuk, ali se mreža zatresla tek u 89. minutu kada je jedini pogodak na meču postigao Dmitri Ribčinskij.

Lokomotiva je tako uprkos pobedi ostala na bod zaostatka od Spartaka, koji će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će Nikolićevi izabranici morati da se bore za Ligu konferencija.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke