"Pirova" pobeda Liverpula, velika tri boda, ali i TRI nove povrede!

Autor: Milovan Longinov
subota 17.02.2024.
15:31
Izvor: Sportske.net

Pišu se bodovi, ali i novi problemi...

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima ekipu Brentforda rezultatom 4:1 u 25. kolu Premijer lige. 

Ovaj meč obeležio je povratak Mohameda Salaha, koji je postigao gol i upisao asistenciju, ali, veliki problem su povrede Dioga Žote, Kertisa Džounsa, dok je Darvin Nunjez na poluvremenu izašao navodno iz predostrožnosti. Na sve to treba dodati da su od ranije van stroja Alison, TAA, Soboslaj, Matip, Tijago Alkantara i Stefan Bajčetić.

Liverpul je već u 34. minutu ostao bez Džounsa kojeg je zamenio Gravenberh. Minut kasnije, gosti su poveli, posle majstorija Žote i Darvina. Portugalac je glavom proigrao Nunjeza koji je izašao sam na golmana i bocnuo preko njega za 1:0.

Nažalost, Žota je posle samo nekoliko minuta stradao u jednom sudaru, zaradio je povredu kolena i iznet je na nosilima i prve prognoze nisu dobre, iako će više biti poznato posle detaljnih pregleda. Žotu je zamenio tek oporavljeni Salah, ali to nije bilo sve.

Na poluvremenu je u svlačionici ostao i Darvin Nunjez, a do sada nije poznato zbog čega, navodno iz predostrožnosti jer je nedavno bio lakše povređen, pa je ušao Kodi Gakpo.

Ali, upravo su rezervisti rešili meč u drugom poluvremenu. Salah je u 55. minutu proigrao MekAlistera, koji se lepo snašao i gađao pored Flekena za 0:2.

U 68. minutu Gakpo je glavom proigrao Salaha koji je rutinski rešio situaciju jedan na jedan za 0:3.

Brentford se na kratko vratio u 75. minutu kada je Toni pokupio jednu odbijenu i pogodio za 1:3.

Ali, očajna odbrana Brentforda danas je opet kapitulirala u 86. minutu kada je katatrofalnu grešku iskoristio Dijaz pravovremenim pasom za Gakpa koji je postavio konačnih 1:4.

Liverpul je ostao lider na tabeli sa 57 bodova, ali strepi i čeka lekarske preglede Žote, Darvina i Džounsa...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke