Pjulis zahteva uvođenje čelindža!

Autor: Janko Glavonjić
subota 21.03.2015.
23:42
Izvor: Sportske.net

Toni Pjulis je posle današnjeg meča u kojem je VBA poražen od Sitija sa 3:0 zahtevao od FA Engleske da uvede čelindž, zbog katastrofalne odluke arbitara prilikom isključenja Mekolija.

Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Već u drugom minutu je Doson srušio Bonija i tako odredio tok meča. Iako taj start možda nije bio za crveni karton, sudija se odlučio na taj korak, ali je dao karton pogrešnom igraču, Mekoliju!

Siti je naravno sa igračem više lako došao do trijumfa, ali je posle meča glavna tema bila ta zamena identiteta, koja se desila po drugi put u poslednje tri nedelje u Engleskoj.

Sudija Svobrik se brzo izvinio posle meča, ali menadžer VBA Toni Pjulis zahteva od FA Engleske da razmisli o uvođenju čelindž sistema, koji postoji u tenisu i američkom fudbalu.

"Predlažem da menadžeri imaju pravo da dva puta u toku meča traže od arbitara da pregledaju snimak, ili da budu u vezi sa nekom stručnom osobom, takođe fudbalskim sudijom, koja će negde pregledati snimak i onda im javiti odluku.

To bi izbrisalo velike greške sudija koje se dešavaju i učinilo utakmice regularnijim. Zaista ne znam zašto to još uvek nije došlo u fudbal, što pre dođe, to bolje
", smatra Pjulis.

Pjulis takođe misli da start uopšte nije zaslužio karton!

"Gledao sam sinoć utakmicu između Volvsa i Derbija, bila je identična situacija, sudija je samo dosudio slobodan udarac, nije čak dao ni žuti karton! To je drugi problem, ne postoji doslednost, treba dogovoriti jedan sistem i držati se toga, kako bi i igrači mogli da se ponašaju u skladu sa tim", rekao je Pjulis.

Prava poenta najboljeg menadžera Premijer lige prošle sezone, ali je pitanje da li će se FA Engleske osvrnuti na ovaj predlog...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.