PL - Klasik na "Sent Džejmsu Parku", Njukasl uzdrmao Siti!

Autor: Stefan Matić
nedelja 21.08.2022.
19:28
Izvor: Sportske.net

Kakav spektakl na "Sent Džejms parku".

 EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Imale su "svrake" i vođstvo od dva gola u jednom trenutku, ali su do kraja meča strahovali čak i za bod (3:3).

Krenuo je Siti munjevio u utakmicu. Već u četvrtom minutu Rodri ima dobru šansu, šut Španca ide pak pored stative. Samo minut kasnije vidimo prvi gol u mreži Nika Poupa - Gundogan koristi fenomenalnu asistenciju Silve i to je vođstvo od 1:0 za goste. 

Mogli su "građani" da udvostruče svoju prednost relativno brzo, ali šutevi De Brujnea i Fodena su nedovoljni da savladaju Poupa. Na drugoj strani uzvraća Njukasl preko Almiron, ofanzivac je oprobao šut u 18. minutu, ali bez promene rezultata. Sen-Maksiman je pravo dosta problema defanzivcima Sitija, francuski internacionalac sjajno probija po levom krilu i nalazi Almirona još jednom - ovog puta reprezentativac Paragvaja je siguran. 

VAR je proveravao da nije došlo do igranja rukom, ali to je 1:1 u 28. minutu

"Svrake" dolaze i do potpunog preokreta desetak minuta kasnije, sjajno dodavanje za Kaluma Vilsona - iskusni centarfor to pretvara u 2:1 za domaće. Ovo je inače prvi put da neki Hauov tim postiže dva gola protiv Gvardiolinog Sitija.

Bunili su se domaći dosta u nadoknadi, "svrake" su želele penal, ali nedovoljno za glavnog sudiju meča. 

Po povratku sa pauze sledi inicijativa Sitija, Haland je prvi testirao Poupa, ali Englez nastavlja da visokom nivou. I onda, magija Tripijea - slobodnjak i gol za desnog beka "svraka". 54. minut i to je 3:1 za Njukasl.

Nastavio je Siti da pritiska a onda smo videli uragan karakterističan za Pepov Siti. Dva gola u samo tri minuta. Prvo je Haland došao do svog trećeg gola u sezoni za 3:2, da bi Bernardo Silva spretno iskoristio dodavanje De Brujnea i to je 3:3 u 64. minutu. 

Mogao je Belgijanac do gola, ali šut De Brujnea ide tik pored gola. Sjajan period Sitija. U 74. minutu vidimo i kontroverzu sa sudske strane. Tripijeu je pokazan direktan crveni karton posle duela sa De Brujneom, sudija provera uz pomoć VAR-a i to ostavlja Tripijea na terenu sa žutim kartonom

Haland je mogao do još jednog gola, šut Norvežanina u 78. minutu ide tik iznad prečke. 

Silva je imao poslednji pokušaj u nadoknadi vremena, šut Portugalca blokiran. Na kraju podela bodova na "Sent Džejms Parku", fenomenalna utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke