Mitrova "strela" srušila Lester, Njukasl odoleo Arsenalu i "zakuvao" šampionsku trku!

Autor: Mladen Heleta
utorak 03.01.2023.
22:42
Izvor: Sportske.net

Brajton "uništio" Everton.

@premierleague
@premierleague

Povezane vesti

Odigrane su prve tri utakmice 19. kola engleske Premijer lige. Fulam je kao gost, golom Aleksandra Mitrovića, pobedio Lester sa 1:0, Arsenal i Njukasl su u derbiju remizirali bez golova, dok je Brajton u Liverpulu deklasirao Everton sa 4:1.

Fulam je u Lesteru bolje otvorio meč i uspeo je to da materijalizuje u 18. minutu preko srpskog napadača Aleksandra Mitrovića. On je perfektno grudima primio loptu nakon solo-prodora i pasa Vilijana i udarcem sa 7-8 metara matirao golmana Vorda, za 0:1. Bio je to Mitrovićev 11. gol u sezoni.

Samo nekoliko minuta ranije je delovalo da će Mitrović završiti meč posle pogibeljnog starta Ndidija, ali se pridigao, nastavio i vrlo brzo se upisao u listu strelaca.

Nakon toga napadi Lestera u talasima i neverovatni promašaji. Perez je sa dva metra uspeo da ne pošalje loptu u mrežu, Kastanj je udarcem glavom bio neprecizan za samo nekoliko centimetara, a Barnsu i Vardiju je u prvih deset minuta drugog poluvremena golman Fulama Leno skinuo čiste zicere.

Sve do kraja su "lisice" pritiskale, Perez je prednjačio po broju propuštenih prilika, Leno je briljirao na golu, a Mitrović u finišu zaradio žuti karton koji će ga isključiti sa naredne utakmice protiv Čelsija.

Fulam sada ima 28 bodova i na deobi je šestog mesta sa Liverpulom. Lester je 13. sa 17 bodova.

Na Emirejtsu je Njukasl pokazao zašto ima najbolju odbranu u ligi. Arsenal je zaustavljen, pa će Mančester siti imati priliku da se eventualnom pobedom protiv Čelsija u drugom derbiju kola u četvrtak vrati na "minus 5".

U prvom poluvremenu nije bilo šansi, igralo se oštro i tvrdo, sudija Medli je podelio čak pet žutih kartona, a Edi Hau je nametnuo svoj ritam Mikelu Arteti.

I u nastavku se malo toga promenilo na terenu. Njukasl je neutralisao sva Arsenalova oružja, a "tobdžije" su prvu šansu na meču imale tek u 79. minutu, kada je posle kornera Edegarda najbolji u skoku bio Martineli, ali je glavom poslao loptu tik pored stative.

Proigrao je Arsenal u samoj završnici i najbolju priliku stvorio u 87. minutu. Nketija je mogao da svom timu donese velika tri boda, ali se sjajnom odbranom istakao Nik Poup. Tražili su domaći penal u zaustavnom vremenu zbog igranja rukom igrača Njukasla u svom šesnaestercu, ali se sudija i VAR soba nisu oglašavali.

Arsenal vodi na tabeli sa 44 boda, a Njukasl je treći sa devet bodova manje.

Brajton je protutnjao Gudisonom i ostavio Everton i Frenka Lamparda u prašini i u crnim slutanjama kako će se opet do poslednjeg kola boriti za opstanak.

Japanac Mitoma je u 14. minutu doveo Brajton u vođstvo, kada je iskoristio katastrofalan kiks Patersona, stuštio se sa leve strane u kazneni prostor i zakucao loptu u mrežu, za 0:1.

To je bio konačan rezultat prvog poluvremena, a početkom drugog usledila prava kanonada gostiju i potpuni raspad Evertona. Tri munjevite akcije je izveo Brajton i tri puta na sličan način, uz kardinalne greške zadnje linije Evertona, pogađao preko Fergusona u 51, Marča u 54. i Grosa u 57. minutu za 0:4 i klasičan nokaut.

Konačnih 1:4 postavio je Grej iz penala u 92. minutu.

Brajton je na osmoj poziciji sa 27 osvojenih bodova, Everton je 16. sa 15 bodova i sve je bliži zoni ispadanja.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke