"Vukovi izujedali" očajni Liverpul, Junajted "prebrodio" Palas!

Autor: Mladen Heleta
subota 04.02.2023.
17:58
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Lestera, Brajton i Brentford sigurni.

@Wolves
@Wolves

Povezane vesti

U terminu od 16 sati odigrano je pet mečeva u sklopu 22. kola engleske Premijer lige. Evo rezultata: Vulverhempton - Liverpul 3:0, Mančester junajted - Kristal Palas 2:1, Aston Vila - Lester 2:4, Brentford - Sautempton 3:0 i Brajton - Bornmut 1:0.

Liverpul je u neviđenoj krizi, najvećoj otkako je na klupu ove ekipe došao Jirgen Klop. Najgori start u Premijer ligi pod komadom nemačkog stručnjaka zaokružen je danas u Vulverhemptonu, gde je domaći tim pobedio "redse" rezultatom 3:0 i ostavio ih na desetoj poziciji sa 29 bodova, što je čak deset manje od poslednjeg mesta koje vodi u Ligu šampiona. Vulfsi su počeli da beže iz opasne zone i sada su sa 20 bodova na dva boda iznad "crte".

Tim koji predvodi Đulen Lopetegi je od prvog minuta napao smušeni Liverpul, čija odbrana bez Van Dajka izgleda očajno i poveo je već u petom minutu komičnim autogolom Matipa, koji možda i na najbolji mogućin način oslikava situaciju u kojoj se nalazi slavna ekipa sa "Enfilda".

Vulfsi su duplirali prednost u 12. minutu, kada je Douson posle pravog karambola i niza grešaka gostujućih igrača, zakucao loptu u mrežu sa sedam metara, za 2:0.

Ništa se nakon toga nije promenilo, Liverpul je bio užasan, a domaći su do 3:0 stigli u 71. minutu. Bila je to munjevita kontra, Traore je istrčao u svom stilu i proigrao Rubena Neveša, koji je rutinski savladao Alisona.

Bajčetić je odigrao 77 minuta za Liverpul.

Mančester junajted je savladao Kristal Palas i treći je na tabeli sa 42 boda, osam manje od lidera Arsenala. Bruno Fernandeš je iz penala u sedmom minutu brzo otvorio goste, a na 2:0 je povisio sjajni Markus Rašford u 62. minutu, kada je samo otvorio stopalo posle asistencije Luka Šoa i matirao golmana Guaitu

Junajted je u 70. minutu ostao sa desetoricom, zbog crvenog kartona Kazemira, a Palas je brojčanu prednost materijalizovao u 76. minutu, pogotkom Šlupa smanjio na 2:1 i uneo neizvesnost u ovaj duel. U finišu su napadali gosti iz Londona, ali nisu uspeli da dođu do boda. Za Junajted je pred kraj debitovao Marsel Sabicer, koji je stigao na pozajmicu iz Bajerna poslednjeg dana zimskog prelaznog roka. Palas je nakon ovog poraza 12. na tabeli sa 24 boda.

U Birmingemu je viđen pravi "vatromet" golova i preokreta u prvom poluvremenu. Aston Vila je povela u devetom minutu preko Votkinsa, izjednačio je Medison u 12, a domaćin je do 2:1 došao autogolom Sutara u 32. minutu. Lester je u finišu postigao dva pogotka i preokrenuo na 2:3. Najpre je pogodio Ihenačo u 41, a potom i Tete u drugom minutu nadoknade vremena. U drugom poluvremenu dosta manje uzbuđenja, Lester je iskontrolisao situaciju i stavio tačku u 78. minutu. Denis Prat je iskoristio kardinalnu grešku Keša, potom obišao Emilijana Martineza i poslao loptu u mrežu, za 2:4. 

Brentford je u finišu prvog poluvremena završio posao protiv Sautemptona. Mi je u 41. minutu dao gol za 1:0, a samo tri minuta kasnije je prednost duplirao Mbeumo. U nastavku još jedan gol domaćih, a strelac je bio Jensen u 80. minutu. Brentford je na visokom sedmom mestu sa 33 boda, a Sautempton je zakucan za dno tabele sa 15 bodova i sve je u težoj poziciji kada je reč o borbi za opstanak.

Brajton je nakon serije dobrih rezultata bio veliki favorit u duelu sa Bornmutom, gosti se žestoko branili i bili jako blizu da odole i odnesu kući važan bod, ali su poklekli u 87. minutu. Sarmijento je centrirao sa leve strane, a Mitoma glavom smestio loptu u mrežu, za 1:0. Brajton je šesti sa 34 boda, a Bornmut je u zoni ispadanja sa 17 bodova.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke