Ozbiljan kiks Sitija, Čelsi se opekao na "fenjer"!

Autor: Mladen Heleta
subota 18.02.2023.
18:03
Izvor: Sportske.net

Arsenal je ponovo lider.

@NFFC
@NFFC

Povezane vesti

U terminu od 16 sati odigrano je šest mečeva 24. kola engleske Premijer lige. Postignuti su sledeći rezultati: Notingem Forest - Mančester siti 1:1, Čelsi - Sautempton 0:1, Everton - Lids 1:0, Brentford - Kristal Palas 1:1, Brajton - Fulam 0:1 i Vulverhempton - Bornmut 0:1.

Mančester siti je posle one pobede nad Arsenalom u sredu napravio veliki kiks u Notingemu i ponovo "tobdžijama" prepustio prvo mesto na tabeli. Igrao se 41. minut kada je Foden izveo korner sa leve strane, a lopta preletela na desnu do Griliša, ovaj je odložio u sredinu za Bernarda Silvu, koji je sa 20 metara postigao fantastičan pogodak i poslao pravi "projektil" pod prečku Kejlora Navasa.

Tim Pepa Gvardiole je dominirao u drugom poluvremenu, ali se igrao sa živcima svojih navijača i nije koristio brojne prilike. Haland nije imao svoj dan i prednjačio je u promašajima. Surova kazna je stigla u 84. minutu. Gibs-Vajt je asistirao, a Kris Vud pogodio za 1:1.

Siti sada ima 52 boda na drugom mestu, dva manje uz meč više od Arsenala.

Čelsi puca po šavovima pod vođstvom Grejema Potera. Stotine utrošenih miliona ne donose rezultate, a tim koji je pre dve godine bio prvak Evrope uspeo je da izgubi i od poslednjeplasirane ekipe na tabeli. "Fenjeraš" Sautempton je šokirao Čelsi u Londonu u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je Vord-Praus na briljantan način izveo slobodan udarac i matirao Kepu, za 0:1.

Domaći sastav je napadao svim snagama u nastavku, Sterling je promašio kolosalnu šansu, ali do gola "plavci" nisu mogli. Utakmicu je obeležila i stravična povreda glave Aspilikuete, koji je iznet na nosilima, a scena je zaista bila jeziva.

Čelsi je na očajnom desetom mestu sa 31 bodom, a Sautempton je i dalje poslednji 20. sa 18 bodova.

Everton i Lids su na "Gudisonu" vodili direktnu borbu za opstanak, a izabranici Šona Dajša izvojevali su neverovatno važnu pobedu i konačno pobegli iz zone ispadanja, u koju je sada upao Lids. Kapiten Šejmus Kolman je u 64. minutu postigao efektan gol.

Iz zone "ispod crte" izašao je i Bornmut, koji je napravio malo iznenađenje i prekinuo dobru seriju Vulfsa. Tevarnije je bio strelac u 49. minutu. 

Brajton je na svom terenu dominirao protiv Fulama, bio je bliži trijumfu, ali je ekipa iz Londona uspela da odoli, bez Aleksandra Mitrovića u svom sastavu i na kraju da kazni domaćina. Solomon je u 88. minutu savladao Sančeza, pa Fulam nosi tri ogromna boda sa teškog gostovanja. Saša Lukić je ceo meč presedeo na klupi.

Brentford je do boda protiv Kristal Palasa na domaćem terenu došao u 96. minutu preko Hanelta. Gosti su vodili golom Ezea od 69. minuta, ali nisu izdržali.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke