Kakva uzbuđenja širom Engleske - Zbog ovoga volimo Premijer ligu! Raspucani Lids, ''fenjeraš'' šokirao Totenhem!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.03.2023.
18:02
Izvor: Sportske.net

U popodnevnom terminu odigrane četiri utakmice 28. kola Premijer lige. I to kakve utakmice!

Beta/AP Photo/David Cliff
Beta/AP Photo/David Cliff

Povezane vesti

Aston Vila - Bornmut 3:0

Domaći su poveli već u sedmom minutu igre. Bejli je u kaznenom prostoru gostiju sa desne strane ubacio loptu u peterac, a Daglas Luiz je bio na pravom mestu i rutinski je pogodio mrežu iz neposredne blizine - 1:0.

Veliku priliku za izjednačenje propustio je Solanki u 72. minutu meča, kada je protutnjao u kazneni prostor, iskosa sa leve strane, ali je predugo oklevao sa udarcem, i na kraju je njegov šut izblokiran.

Kazna za taj promašaj usledila je u 80. minutu kada je Votkins na ivici kaznenog prostora, iskosa sa leve strane primirio loptu i odmah je prosledio za Ramzija koji prreciznhim udarcem pogađa mrežu i rešava ovaj meč - 2:0.

Pred kraj meča Vila je trijumf učinila i ubedljivijim posle kornera sa leve strane, kada je Buendija postavio konačnih 3:0.

Sautempton - Totenhem 3:3

Nije bilo šuta u okvir gola u prvih pola sata, a Totenhem je poveo na ulasku u nadoknadu vremena prvog dela igre. Pedro Poro je na desnoj strani potpuno bio ''zaboravljen'' od protivničkih igrača, Son ga je pravovremeno uočio, a Poro zatim šalje neodbranjiv udarac, lopta se od prečke odbila u mrežu - 0:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Sautempton je stigao do izjednačenja. Volkot je asistirao za Adamsa koji uspeva da savlada Forstera za 1:1.

Na novo vođstvo Totenhema čekalo se do 64. minuta. Odličan centaršut Kuluševskog sa desne strane, a ako neko ume to da iskoristi pred protivničkim golom, onda je to Hari Kejn, koji udarcem glavom pogađa mrežu - 1:2.

A da prednost Totenhema bude ubedljivija, potrudio se hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je na ivici kaznenog prostora majstorski zahvatio jednu odbijenu loptu i poslao neodbranjiv šut u levi ugao - 1:3.

Izgledalo je tada da je pitanje pobdnika rešeno, ali domaći se nisu predavali. Samo dva minuta kasnije Teo Volkot je vratio rezultatsku neizvesnost, smanjio na 2:3, a već u 78. minutu golman Forster je odličnom intervencijom sprečio izjednačenje Sautemptona!

Vratili su nadu domaći, nastavili su sa napadima u pokušaju da izbegnu poraz i na ulasku u nadoknadu vremena iznudili su jedanaesterac koji je skrivio Sar. Vord-Praus je bio precizan sa bele tačke, Forster je nemoćan i domaći su iz već viđenog poraza stigli do velikog boda u borbi za opstanak - 3:3.

Vulverhempton - Lids 2:4

Na prvi gol se čekalo nepunih šest minuta, kada je Harison doveo ekipu Lidsa u vođstvo - 0:1. Mogao je domaćin do izjednačenja u 26. minutu kada je posle odličnog centaršuta sa leve strane Semedo šutirao sa desetak metara, ali je njegov udarac izblokiran ispred gola gostiju.

Kako je počelo prvo, tako je startovalo i drugo poluvreme, još jednim ranim golom gostiju. Ovoga puta Roka je asistorao za Ejlinga koji pogađa za 0:2.

Lids je dominirao u nastavku i posle drugog gola. U 59. minutu Harison je imao sjajnu priliku da definitivno reši pitanje pobednika, ali je njegov udarac posle dodavanja sa desne strane izblokiran i domaći su se nekako spasili.

Ipak, nije se dugo čekalo da gosti dođu i do trećeg gola. Već u 62. miunutu se to dogodilo, a strelac je bio Kristensen. Loptu je dobio sa leve strane, onda se lepo oslobodio Džonija Kastra i iskosa sa desne strane poslao loptu u mrežu, ponovo je nemoćan bio golman Žoze Sa - 0:3.

Ali, nije bilo kraja uzbuđenjima. Džoni Kastro nije uspeo da zadrži Kristensena, ali je samo tri minuta kasnije postigao prelep gol sa oko 40 metara! Iskoristio je kiks gostujućih fudbalera na sredini terena, pravovremeno je uočio da je golman istrčao i prelepim udarcem je poslao loptu u mrežu, definitivno najlepši trenutak meča, a možda i najlepši gol kola - 1:3.

Taj gol je vratio samopouzdanje Vulvsima koji su krenuli na sve ili ništa i u 73. minutu su uspeli da smanje i na 2:3. Kunja je odlično šutirao posle centaršuta sa leve strane, lopta je zakačila Vobera, malo promenila pravac, ali dovoljno da prevari golmana Meslijea!

Ovaj nalet Vulvsa prekinut je u 84. minutu kada je Džoni Kastro neoprezno startovao na Ejlinga i posle intervencije iz VAR sobe dobio direktan crveni karton.

Prednost igrača više ekipa Lidsa je iskoristila u sedmom minutu nadoknade vremena, kada je Rodrigo postavio konačnih 2:4.

Brentford - Lester 1:1

Domaćin je poveo u 32. minutu meča posle kornera sa desne strane. Usledila je zanimljiva situacija. Lopta je izbijena izvan kaznenog prostora, odmah je vražena unutra, fudbaleri Brentforda su izbegli ofsajd-zamku i na kraju Jensen pogađa za vođstvo od 1:0.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima. Lester je izjednačio u 53. minutu kada je Medison kroz sredinu poslao loptu u kazneni prostor između defanzivaca Brentforda, asistirao je za Barnsa kome je ostalo da rutinski pogodi mrežu - 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke