PL -''Tobdžije'' ruše redom, probudio se Palas, ''lepotica'' Tavernijea, goleada u Brajtonu...

Autor: Darko Mitrović
subota 01.04.2023.
17:58
Izvor: Sportske.net

Čak 19 golova ovog popodneva u mečevima 29. kola Premijer lige!

EPA-EFE/Daniel Hambury
EPA-EFE/Daniel Hambury

Povezane vesti

Arsenal - Lids 4:1

Lider na tabeli je nastavio da nezadrživo grabi ka osvajanju titule. ''Tobdžije'' su danas na svom terenu savladale ekipu Lidsa sa 3:1, što im je 23. pobeda u 29 odigranih kola, za ''plus 8'', uz meč više u odnosu na Mančester siti.

Gosti su odolevali do 35. minuta, kada je Arsenal iznudio penal, a precizan sa bele tačke bio je Gabrijel Žezus za vođstvo domaćih od 1:0.

Taj gol je obeležio prvo poluvreme, a već početkom drugog je Arsenal rešio pitanje pobednika. Posle samo dva minuta igre u nastavku meča, Martineli je sa leve strane ubacio loptu u kazneni prostor, gde je na pravom mestu bio Vajt koji duplirta prednost domaćih.

Osam minuta kasnije Gabrijel Žezus postiže svoj drugi gol, ovoga puta na asistenciju Trosarda za nedostižnih 3:0.

Lids je do kraja uspeo da ublaži poraz pogotkom Kristensena koji je odličnim udarcem sa 17 metara poslao loptu u donji desni ugao gola golmana Ramsdejla - 3:1.

Ni to nije bilo sve kada su golovi u pitanju, pa je u 85. minutu posle odlične asistncije Odegarda, Granit Džaka sačekao loptu u kaznenom prostoru i sa nekih sedam metara iskosa sa leve strane pogodio mrežu za 4:1.

Bornmut - Fulam 2:1

Aleksandar Mitrović od ove utakmice počinje da izdržava suspenziju zbog isključenja protiv Mančester junajteda, pa je Fulam bio značajno oslabljen u napadu, a naš drugi reprezentativac iz redova Fulama, Saša Lukić, danas je bio na klupi za rezerve.

Ipak, gosti su brzo poveli.

Igrao se 16. minut meča, odlična akcija Fulama po levoj strani preko Solomona, na kraju je Harison Rid poslao povratnu loptu u sredinu za Pereiru koji sa desetak metara šalje loptu u mrežu - 0:1.

Ovo vođstvo gostiju ostalo je na snazi do početka drugog poluvremena, konkretno do 50. minuta kada je Markus Tavernije prelepim golom doneo izjednačenje Bornmutu, tek što je ušao u igru umesto Entonija - 1:1. On je prihvatio jednu odbijenu loptu posle kornera i sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane poslao neodbranjiv šut u gornji desni ugao.

Tavernije je imao i veoma važnu ulogu u akciji kod drugog gola domaćih u 79. minutu kada je Solanki savladao golmana Lenoa i doneo preokret Bornmutu - 2:1.

Brajton - Brentford 3:3

Gosti su poveli u 10. minutu meča. Posle centaršuta Jensena sa leve strane, Janson je odlično zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu - 0:1.

Samo dva minuta nova velika prilika za goste koji su uspeli da iznude indirektan udarac sa oko deset metara od gola domaćih. Jensen je šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Jedanaest minuta kasnije Brajton je izjednačio preko Mitiome koji je već na samom početku imao jednu sjajnu priliku, ali ovu drugu nije propustio. Bio je to mat u dva poteza, duga lopta golmana ka Mitomi koji izbija sam ispred Raje i prelepim lob udarcem pogađa mrežu - 1:1.

Samo minut je trajala radost domaćih navijača, jer je Brentford odmah vratio prednost na svoju stranu. Nesmotrenost u odbrani Brajtona posle jednog auta, na kraju Mbeumo pronalazi Tonija u kaznenom prostoru, a ovaj preciznim udarcem uspeva da savlada golmana Stilea - 1:2.

Na novi odgovor domaćih čekalo se samo do 28. minuta kada je Velbek posle odličnog centraršuta Marša sa desne strane doneo drugo izjednačenje Brajtonu - 2:2.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme, a tek što je počelo drugo, Pinok je na asistenciju Mbeouma doneo treće vođstvo ekipu Brentforda - 2:3!

Ovaj gol nije obeshrabrio domaće koji su nastavili da napadaju, da stvaraju prilike, a do izjednačenja na 3:3 su došli tek u 90. minutu iz jedanaesterca koji je realizovao Mekalister i doneo zaslužen bod domaćima.

Kristal Palas - Lester 2:1

Prosto je neverovatno kako Kristal Palas (bez Luke Milovojevića u startnoj postavi) nije uspeo da u prvom poluvremenu dođe do vodećeg gola, s obzirom da je imao blizu 20 šuteva, gosti nijedan. U finišu su domaći ostali bez Vilfrida Zahe koji se požalio na povredu, zamenio ga je Aju.

Kazna za te propuštene prilike usledila je posle desetak minuta igre u drugom poluvremenu kada je Pereira doveo Lester u vođstvo - 0:1.

Tek je primljeni gol pokrenuo domaće koji su samo tri minuta kasnije uspeli da izjednače. Slobodan udarac su tada iznudili na dvadesetak metara od protivničkog gola, odlično ga je izveo Eze, a lopta pogađa prečku, pa golmana Iversena i od njega se odbija u mrežu - 1:1.

Zaslužio je Kristal Palas pobedu u današnjem meču, a do nje je došao u petom minutu nadoknade vremena. Džordan Aju je kroz sredinu pronašao Matetu koji na ivici kaznenog prostora izvanredno prima tu loptu i zatim u situaiji jedan na jedan pogađa mrežu za konačnih 2:1.

Palasu je ovo prva pobeda pod vođstvom novog trenera Roja Hodžsona, posle prethodne duge serije poraza.

Notingem Forest - Vulverhempton 1:1

Zanimljiv i neizvestan duel ekipa koje se bore za opstanak. Notingem Forest je u 38. minutu stekao prednost golom Džonsona, na asistenciju Danila i tu prednost je domaći tim zadržao sve do 83. minuta kada je Portugalac Podens doneo važan bod Vulvsima - 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke