PL blokira prodaju "svraka"?

Autor: Stefan Matić
petak 05.06.2020.
22:38
Izvor: Sportske.net

Apel udovice urodio plodom.

EPA-EFE/LYNNE CAMERON
EPA-EFE/LYNNE CAMERON

Povezane vesti

Već nekoliko nedelje se priča o kompletiranju prodaje Njukasl Junajted. Majk Ešli je već trinaest godina na čelu premijerligaša, ali klub je često boravio i u Čempionšipu.

Pojavila se informacija da investitori iz Saudijske Arabije žele da otkupe klub za trista miliona funti, što je donelo osmeh na lice navijača "svraka". Već se pisalo i o novim pojačanjima i ulasku u top šest, ali neizvesnost transakcije je postala veća.

Hatis Čengiz, žena ubijenog Džamala Kašogija je pre nekoliko dana poslala otvoreno pismo navijačima Njukasla i čelnicima Premijer lige. Ubistvo novinara se usko povezuje sa princom SA Mohamedom bin Salmanom.

Udovica je predstavila ovu transakciju kao nameru arapske kraljevske porodice da manipuliše i predstavi sebe u boljem svetlu.

Do sada nije bilo odgovora na ovaj apel, ali je danas direktor Premijer lige Ričard Masters izjavio kako se poruka ozbiljno razmatra, te da će se voditi razgovori u samom vrhu lige oko ove prodaje.

Navijači Njukasla su izjavili da razumeju situaciju udovice, ali da oni ne odlučuju o tome ko će kupiti njihov klub. Oni samo žele da im neko 'skine' Majka Ešlija sa pozicije predsednika kluba.

Baner 4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Taribo West
Saturday, 06.06.2020
07:57

Dva puta su ispadali i ekspresno se vraćali...

avatar
Делија_момак
Friday, 05.06.2020
22:52

Мора се донети неки закон на глобалном нивоу да се овим шеицима стане на пут! Уништиће фудбал тотално!

avatar
5Agger5
Sunday, 07.06.2020
19:47

Nece! Oni rade isto ono sto su godinama unazad radili Juve, Milan, Bajern, Junajted, Real a od skoro Chelzi Barsa, PSG i Siti! E sad neki od nabrojanih klubova su sportskim putem sticali novce (Bajern i Juve i Barsa ranije) dok su ostali projekti koje necu komentarisati! Vodecim svetskim klubovima smetaju novi, finansijski jaki klubovi jer mogu da poremete trenutnu hijerarhiju u fudbalskom drustvu! Ja ne vidim nista lose ulaskom seika u fudbal! Pojacavaju kvalitet PL i ako se nastavi ovaj trend PL ce biti jaca od LS! Fudbal je odavno unisten jer je postao biznis ali za to nisu zasluzni seici nego popularnost sporta, tradicija, marketinski potencijal itd... Sa ulaskom seika stvaraju se finansijski stabilni klubovi i njihovi podklubovi. Jedina mana svega toga je sto ce ostale lige slabiti dok ce top 5 samo jacati! Ubuduce timovi van top10 liga nece moci plasirati ni u LE. To je jedina negativna stvar ali svejedno, srpska liga ionako treba da bude amaterska liga kao i lige vecine fudbalskih liga u evropi!