PL - Došli, videli i otišli! Njukaslu "visi" Evropa, Totenhem prebacio pritisak na Vilu

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.05.2024.
18:03
Izvor: Sportske.net

Možemo preseliti i Luton u Čempionšip.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema pobedili su Barnli na svom stadionu rezultatom 2:1 u 37. kolu Premijer lige.

Nada se ekipa Angea Postekoglua da će nastupati naredne sezone u Ligi šampiona i za tako nešto još uvek postoje šanse. On se u ostale žive zahvaljujući pobedi "pevaca" nad Barnlijem i to posle preokreta. 

Golovima defanzivaca Pedra Pora i Mikija van de Vena koji su reagovali kao pravi napadači, domaćin preokreće i šalje Barnli u Čempionšip. 

Odranije je poznato da će Šefild junajted biti ekipa koja se vraća u drugi rang takmičenja u Engleskoj, a oni su ovog popodneva izgubili minimalnim rezultatom od Evertona na "Gudisonu" golom Abdulajea Dukurea.

Fudbaleri Lutona poraženi su od Vest Hema u Londonu rezultatom 3:1 iako su imali prednost od 6. minuta kada je Lokonga pogodio. Međutim, Vord-Praus, Souček i Erti pogađaju za preokret i pobedu "čekićara". Tako se Dejvid Mojes pobedom oprostio od navijača Vest Hema budući da napušta klub na kraju sezone.

A, na kraju sezone i Luton takođe napušta Premijer ligu jer, čak i ako Notingem Forest izgubi od Čelsija kasnije danas, moraju da nadoknade 13 golova razlike u odnosu na "šumare". Teoretski, to je moguće, u praksi baš i ne, pa ih možemo proglasiti novim članovima Čempionšipa.

Ono što je posebno interesantno jeste da će se sve ti ekipe koje su se plasirale u Premijer ligu prošle sezone, vratiti u Čempionšip za narednu. Došli, videli i otišli...

Njukasl je remizirao sa Brajtonom 1:1 na "Sent Džejms parku" čime su ugrozili sebi šanse da igraju u Evropi naredne sezone. Čelsi večeras ima priliku da se izjednači sa njima na šestom mestu koje vodi u Ligu konferencija. 

Brentford je pobedio Bornmut rezultatom 1:2 na "Vitalitiju", a Kristal Palas nastavlja da blista i uverljivom pobedom nad Vulvsima 1:3 pišu petu pobedu na poslednjih šest utakmica!

Rezultati:

Bornmut - Brentford 1:2
Everton - Šefild junajted 1:0
Njukasl - Brajton 1:1
Totenhem - Barnli 2:1
Vest Hem - Luton 3:1
Vulverhempton - Kristal Palas 1:3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke