PL: Milivojevićev deveti gol u sezoni nije bio dovoljan, Nokert "bombom" srušio Palas!

Autor: Nikola Miloradović
subota 09.03.2019.
15:27
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Kristal Palasa doživeli su poraz na svom stadionu na otvaranju 30. kola Premijer lige.

Beta/John Stillwell/PA via AP
Beta/John Stillwell/PA via AP

Povezane vesti

Kristal Palas je na "Selhrstu" ugostio Brajton, a gosti su uspeli da slave sa 1:2 (0:1), iako su veći deo susreta proveli u inferiornom položaju.

Igrao se 19. minut kada su "Galebovi" poveli, Dank je poslao jednu dugačku loptu napred, Tomkins je loše procenio let lopte, to je iskoristio Glen Marej, koji mu beži, a potom hvata fantastičan volej i smešta loptu u mrežu Guaite za 1:0.

Palas je dominirao u nastavku, igrao se 30. minut kada je Tomkins pretio nakon centaršuta Milivojevića iz kornera, ali je Rajan uspeo da interveniše.

U nadoknadi vremena šansa i za Batšuajia, nakon duplog pasa sa Šlupom je bio u dobroj poziciji, ali je Rajan uspeo da skrati ugao i sačuva mrežu.

Otišlo se sa 0:1 na odmor, da bi nakon samo pet minuta igre u nastavku Taunsend bio oboren u kaznenom prostoru Brajtona, sudija Poson je pokazao na kreč.

Odgovornost je prema očekivanjima preuzeo Milivojević, koji rutinski matira Metija Rajana za 1:1.



Nastavio je Palas da dominira, dok je Brajton povremeno pretio iz kontri, da bi u 74. minutu Entoni Nokert pobegao po desnoj strani, ušao je u sredinu, namestio se na udarac i poslao fantastičan šut u dalji ugao gola domaće ekipe, lopta je od stative završila u mrežu Palasa, sjajan pogodak desnog krila Brajtona, za novo vođstvo gostiju. 

Nastavio je Palas da obigrava sa loptom oko kaznenog prostora gostiju, "Galebovi" su se znalački branili, Šlup je pokupio jedna odbitak u drugom minutu nadoknade, ali je katastrofalno šutirao.

Nisu uspeli puleni Roja Hodžsona da stvore ozbiljniju priliku pred golom rivala do kraja, te je Brajton odneo ceo plen iz Londona.

Kristal Palas je imao 63% vremena loptu u svom posedu, 14 šuteva ka golu rivala, dok je Brajton šutirao četiri puta, tri puta u okvir, dva puta su i tresli mrežu rivala.

Palas ostaje 13. sa 33 osvojena boda, dok je Brajton odmah ispod njih sa istim bodovnim saldom, ali slabijom gol razlikom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Saturday, 09.03.2019
17:01

dabogda ispali kad ste nesposobni,a takav tim po imenima,odigram keca mislim osigurace opstanak sada,jer su realno tim za gornji dio tabele,a oni su prosto nesposobni

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 09.03.2019
16:42

Van Bisaka prosek,decko ima fizikalije al mozak ne radi bas kako treba.