PL - Mitrov dan, Firmino ostavio nadu Liveprulu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 20.05.2023.
18:05
Izvor: Sportske.net

Kraj nadanja za Liverpul

AP Photo/Jon Super
AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Dvojica napadača obeležila su popodne u 37. kolu engleske Premijer lige.

Roberto Firmino junak je "Enfilda". Brazilac je u poslednjoj utakmici koju će odigrati za Liverpul na "Enfildu" bio strelac izjednačujućeg pogotka protiv Aston Vile i ostavio nadu "crvenima" da mogu izboriti mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone. Meč je završen rezultatom 1:1.

Vila je u 22. minutu imala idealnu priliku da povede, ali je napadač gostiju Oli Votkins promašio jedanaesterac. Pet minuta kasnije ekipa iz Birmingema je povela, a gol je postigao Džejkob Ramzi glavom.

Liverpul je uspeo da izjednači, ali je gol Kodija Gakpa poništen zbog ofsjada. Ono što nije uradio Holanđanin jeste Roberto Firmino koji je ušao u igru u 72. minutu. Brazilac koji je danas odigrao svoju poslednju utakmicu za Liveprul na "Enfildu" postigao je pogodak vredan boda u90. minutu.

Sjajan je danas bio i Aleksandar Mitrović koji je postigao oba pogotka za Fulam u remiju protiv Kristal Palasa 2:2.

Palas je poveo u 34. minutu prekoOdsona Eduara, da bi Mitrović u poslednjem minutu sudijske nadoknade prvog dela poravnao sa penala.

U drugom delu još po gol na obe strane. Prvo je raspoloženi Mitrović doveo svoj tim do vođstva u62. minutu, ali je bod gostima doneo Džoel Vord sedam minuta pre kraja.

Mančester junajted bio je dovoljan jedan gol da slavi protiv Bornmuta u gostima sa 1:0. Postigao ga jeKazemiro u devetom minutu.

U preostalom meču Vulvsi i Everton remizirali su 1:1.

Hvang je doveo "vukove" u vođstvo u 34. minutu, da bi Jeri Mina u desetom minutu sudijske nadoknade doneo bod ekipi iz Liverpula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke