PL - Neuspela Tuhelova "čekalica", Žezus srušio prvaka Evrope, Haus šokirao Old Traford i tragičara Bruna!

Autor: Ivan Cvetković
subota 25.09.2021.
15:26
Izvor: Sportske.net

U terminu od 13.30 odigrane su dve utakmice šestog kola engleske Premijer lige.

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Mančester siti savladao je Čelsi u Londonu rezultatom 1:0.

Posle ne preterano zanimljivog prvog poluvremena u kojem su "građani" uspostavili terensku inicijativu, u 53. minutu videli smo trenutak odluke.

Kanselo je loptu u kaznenom prostoru dodao Gabrijelu Žezusu, a Brazilac se u stilu najboljih "sidraša" zagradio, stvorio sebi prostora za udarac i pogodio mrežu nemoćnog Mendija u 53. minutu.

Nastavio je Siti sa opasnim napadima, Griliš je umalo udvostručio prednost svoje ekipe kada je golman Čelsija skrenuo loptu u korner, na drugoj strani gol Lukakua je opravdano poništen zbog ofsajda.

Nije se Tomasu Tuhelu isplatila strategija da prepusti loptu rivalu i sačeka da izađe visoko, pa je ovu taktičku bitku dobio Pep Gvardiola, čini se dosta lako.

Aston Vila je napravila iznenađenje na Old Trafordu gde je minimalnim rezultatom savladala Mančester junajted.

Gosti su na Old Trafordu zapretili prvi preko Targeta, da bi nakon toga na drugoj strani šut Grinvuda odbranio Martinez.

U drugom poluvremenu slična priča, Junajted je imao inicijativu, ali je Vila pretila preko kontri kao kada je De Hea skinuo udarac Votkinsa.

Hladan tuš za domaće navijače dogodio se u 88. minutu kada je Kortni Haus posle kornera Luiza doneo veliku pobedu Aston Vili.

Mogao je Junajted i do izjednačenja u trećem minutu nadoknade vremena, ali je Bruno Fernandeš sa penala promašio čitav gol poslavši loptu daleko iznad.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Saturday, 25.09.2021
15:45

Polako Solskjer dolazi na isto kao prosle godine.Niti moze Fred da gradi igru,niti moze Bruno sve da nosi na ledjima,niti je Pogba zainteresovan za tim jer bezi,niti je Sanco pogodak ,niti je Soldkjer zajedno sa strucnim stabom za Junajted.Iz dve utakmice odo koju je jednu izgubio a sledecu slucajno dobio trener kalibra Solskjera nije izvukao nikakve poruke.Jedan od slabijih utrenera u PL.Valjda ce anemicna uprava to uvideti i oterati svu trojicu na klupi idavno posrnulog sampiona.Ovo vec postaje sramota i sprdnja.