PL - Opet strašni Haland, petarde Sitija i Totenhema, Čelsi je i dalje "nula"!

Autor: Milovan Longinov
subota 02.09.2023.
18:02
Izvor: Sportske.net

Ludo popodne...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija razbili su Fulam rezultatom 5:1, Totenhem je savladao Barnli - 5:2, dok je Čelsi razočarao svoje navijače na "Stamford Bridžu" porazom od Notingem Foresta - 0:1.

Mančester siti je bez mnogo problema pobedio Fulam, a dominirao je tandem Haland-Alvarez. Norvežanin je dao dva i asistirao jedan, dok je Argentinac upisao gol i asistenciju. 

Siti je poveo u 31. minutu kada je Haland pronašao Alvareza u petercu, a ovaj pogodio za 1:0. Fulam je uzvratio posle samo dva minuta, kada je Rim posle prekida bio na pravom mestu - 1:1. 

U nadoknadi prvog poluvremena Siti je ponovo poveo, posle jedne sumnjive situacije. 

Nejtan Ake je postigao gol posle kornera, ali je na putu ka golu, Manuel Akanđi stajao u ofsajd poziciji, a iako nije pipnuo loptu, postavlja se pitanje da li je uticao na reakciju golmana Lena? 

Pogledajte OVDE pa procenite sami, igrači Fulama i Marko Silva su se bunili, ali je Majl Oliver pokazao na centar. 

U drugom poluvremenu Siti je dotukao Fulam, Haland je u 58. minutu rutinski rešio situaciju jedan na jedan, a potom je u 70. pogodio iz penala, koji je iznudio Alvarez. 

Totenhem je na "Turf Muru" bio još ubedljiviji pošto je slavio 5:1 i to posle preokreta. 

Foster je odmah na početku doneo prednost za Barnli, ali to je bilo sve od domače ekipe. 

Son je u 16. minutu postigao svoj prvi gol nakon ubitačne kontre, da bi u nadoknadi prvog dela Romero postigao evrogol za preokret - 1:2.

Usledio je potpuni potop u nastavku - Medison je pogodio posle greške odbrane sa 20 metara, a onda je Son spakovao još dva gola za het-trik i nedostižnih 1:5. 

Čelsi je jedini koji je razočarao od favorita, jer je Notingem Forest danas iznenadio pobedom - 0:1. 

Čelsi je imao mnogo više prilika, ali je Forest u 48. minutu kaznio novi loš potez Kaiseda koji je izgubio loptu na sredini, u nastavku akcije Avonij proigrao Elangu, a ovaj savladao Sančeza za 0:1. 

Poketino je probao izmenama da promeni ritam meča, uveo je Maduekea, Palmera i Mudrika, ali Čelsi nije uspeo da dođe do boda. Obrukao se Nikolas Džekson koji je imao najbolju šansu u finišu meča kada je sa pet metara promašio prazan gol. 

U poslednjem popodnevnom meču, Brentford je nekim čudom samo remizirao sa Bornmutom - 2:2.

Brentford je bio daleko bolji tim, ali su promašaje Mbeuma i Vise kaznili gosti posle greške Henrija. 

Brentford je poveo golom Jensena u sedmom minutu, ali je Bornmut preokrenuo preko Solankea i Bruksa. Srećom po domaće, Mbeumo je u nadoknadi meča konačno postigao gol za 2:2. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke