PL - Posle 'Lisica' Benteke presudio i 'Crnim Mačkama'!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.12.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Poslednja premijerligaška utakmica u 2015. godini odigrana je na "Stadionu Svetlost" gde je Liverpul golom Kristijana Bentekea savladao Sanderlend.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Večeras je na "Stadionu Svetlost" odigrana poslednja takmičarska utakmica u Premijer ligi kada je 2015. godina u pitanju. Sanderlend je u okviru poslednjeg meča 19. kola ugostio Liverpul a na kraju su se radovali puleni Jirgena Klopa.

Slavni engleski klub trijumfovao je rezultatom 1:0 (0:0) a jedini gol na utakmici postigao je Kristijan Benteke u prvom minutu drugog dela susreta.

Gosti su tokom prvog poluvremena imali bolje prilike ali je Vito Manone bio nepremostiva prepreka za fudbalere Liverpula.

Dva puta je golman Sanderlenda panterskim intervencijama ostavljao svoj tim u životu, a domaći su mogli da kazne promašaje Liverpula u 33. minutu kada je Borini dobio previše prostora u šesnaestercu ali je iz okreta šutirao tik pored leve stative Minjoleovog gola.

Jedini gol na meču viđen je u prvom minutu nastavka meča kada je odbrana Sanderlenda zakazala, a Adam Lalana preciznim pasom spojio Bentekea sa golom, pa Belgijancu nije bilo teško da matira Manonea.

Mogao je i morao Liverpul do ubedljivije pobede večeras jer su u poslednjih nekoliko minuta Džordon Ajb i Kristijan Benteke imali sjajne prilike ali promene rezultata nije bilo.

Ekipa Jirgena Klopa vezala je drugu pobedu u Premijer ligi, a interesantno je da je Liverpul savladao Lester i Sanderlend minimalcima koje je režirao Kristijan Benteke.

Duelom Sanderlenda i Liverpula stavljena je tačka na borbu za bodove u 2015. godini ali nas nova uzbuđenja čekaju već drugog dana nove godine kada su na programu utakmice 20. kola.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Thursday, 31.12.2015
11:51
avatar
Paisley > man scums
Thursday, 31.12.2015
20:21
avatar
Liverpool_Zvezda
Thursday, 31.12.2015
09:12

Benteke ponovo katastrofa. Ne može da se izađe ispred golmana i raspalija samo, ne može...

avatar
bebel
Thursday, 31.12.2015
08:31

Benteke mi je nekako bolji djelovao dok je bio u Aston Vili. Bilo je za očekivati da će prelaskom u Liverpool biti još bolji, ali nije još. Nekako je drven i ukočen, ali, eto, daje golove. Zadnja dva vrijedna su 6 bodova. Ipak, morao bi biti bolji.

avatar
Mun.Utd
Thursday, 31.12.2015
01:24

Ne hejtujem ni Liverpul ni Bentekea ali ono sto je Benteke omasio na kraju protiv Sanderlenda i na prosloj protiv Lestera pokazuje da uopste nije neki napadac, podseca na Zirua treba mu mnogo zicera za gol.

avatar
mungos
Thursday, 31.12.2015
00:04

Pobeda se racuna, ali sramotan je napad. Koliko nam ocajnicki trebaju Ings i Staridz, ili neki jos bolji napadac. BEnteke jeste dao gol, ali u dve utakmice dva zicera masi batica, to je nedopustivo. Firmino bolji nego pre mesec dana, Kutinjo danas ne preterano ubedljiv. Minjole i Lovren su prijatna iznenadjenja.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 30.12.2015
23:59

Nije Liverpul uopste iskljucen iz trke za titulu,ako gledamo igru svih timova od pocetka sezone,onda cemo doci do zakljucka da je Liverpul imao dosta sjajnih partija,dok na primer Junajted igra katastrofalno od pocetka a imaju 30 bodova kao Liverpul.

avatar
AxweII
Thursday, 31.12.2015
13:10

I ja bi se slozio al kada bi imali Staridza od januara pa do kraja sezone nepovredjenog jer smo bez njega poprilicno neefikasni, ovako i to 4to mjesto je vrlo upitno.

avatar
ProudKnight
Thursday, 31.12.2015
14:44

Mišljenja sam da svi timovi od sedmog do prvog mjesta, imaju šanse za titulu. Lester je pokazao da može da se nosi sa velikima, a da male mečeve rutinski dobija, a to je odlika ipak velikih timova, a s druge strane, to je problem Arsenala, koji je skoro sve derbije pobjedio, ali u malim mečevima gube mnogo bitnih bodova. Ukoliko Liverpul dobije nekoliko kvalitetnih pojačanja, ne bih se iznenadio da se umješaju u borbu za titulu, jer ipak treba uzeti u obzir činjenicu da oni nisu uopšte loše igrali ove sezone, te da su im rezultati izostali, a bodovno su mogli mnogo više, što je npr.suprotno od Mančestera, koji je po mom mišljenju, s ozbirom na prikazanu igru, veliki broj bodova izvukao. A opet tu je harizmatični Klop koji će sigurno izvući maksimum od igrača, tako da tek očekujem bolje igre i rezultate od Liverpula. Mančester Siti standardno dobar, ali fali im malo srčanosti, malo želje, motiva, a imaju možda i najkvalitetniju prvu postavu u premijer ligi. Arsenal igra najljepši fudbal definitivno, preko par genijalaca su ostvarili ovo trenutno, te je primjetna i bolja igra u odbrani u poslednje vrijeme, ali treba uložiti u defanzivnu liniju i eventualno jednog dobrog špica dovesti, za titulu. Kristal Palas je onako tim iz sjenke, ali koji bilježi odlične rezultate i gradi karakterističan stil igre, ali ipak njima bih dao manje šanse za titulu, ali mislim da bi mogli do lige evrope, ako nastave ovim tempom. Totenhem je takođe fenomenalan, igraju mnogo lijep fudbal uz par nevjerovatnih pojedinaca u timu i imam neki osjećaj, da bi ukoliko bi ostali u ovom sastavu i eventualno doveli jedno pojačanje, oni mogli biti najveća konkurencija Arsenalu, jer su prepuni samopouzdanja, igraju prelijep fudbal i imaju rezultate iza toga, tako da me ništa ne bi iznenadilo. Mančester ne treba otpisati, samo devet bodova manje ima od prvoplasiranih na tabeli, a mečeva je mnogo, ali mislim da je ključ njihovih rezultata u treneru koji će doći, to bi mogla biti prevaga, pa možda i ka tituli, ali mišljenja sam da oni ove sezone neće moći do titule, te procentualno najveće šanse dajem Arsenalu, potom Mančester Sitiju, Totenhemu, pa zatim Lesteru, Liverpulu, Mančesteru i na kraju da kažem i Kristal Palasu i ostanem dosljedan sebi, iako smatram da su njihove šanse s ozbirom na prikazano, mnogo manje u odnosu na ostale timove koje sam izdvojio.

avatar
Скаузерлија
Wednesday, 30.12.2015
23:58

Поново утакмица коју побеђујемо минималним резултатом а могли смо са 3 и више гола. Не свиђа ми се што правимо много необјашњивих грешака у последњој трећини терена - лоши пријеми лопте, нетачни пасови, потези више... Види се да Фирмино има фудбал у малом прсту али као да је изгубио самопоуздање. Чим би се мало ,, намужио '' одмах би направио одличан потез. Очекујем Клопа да озбиљно поприча са њим. Кутињо у појединим ситуацијама пресебичан, разумем да жели да постигне погодак али то не сме да ради по сваку цену. Бентеке полако али сигурно постаје синоним за нападача који промашује стопостотне шансе. Наравно, хвала му за ова 6 бода у протекле две утакмице али срамота је за играча који је плаћен 30 и кусур милиона фунти да промашује овако.nСве у свему, екипа се консолидовала. YNWA!

avatar
JordonIbe33
Thursday, 31.12.2015
02:35

Iako neosporavano lose Benteke igra, mislim da ce uskoro proraditi i davati ono sto masi, ne svidja mi se Lalana ni malo u ovome, ili mu potreban drugi tip igraca, i Cou standardno presebican, slazem se sa svim.

avatar
Скаузерлија
Thursday, 31.12.2015
16:18

Мене нешто не греје Сунце да ће Бентеке прорадити. Не знам, једноставно ми се не уклапа у Клопов систем игре. Уверен сам да ће Ливерпул играти много боље и атрактивније када се Стариџ врати у први тим. Јесте да је пилавко али је неоспорно да је нападач топ класе. Ма да, уместо Лалане неко расно крило и нема зиме.

avatar
Carina
Thursday, 31.12.2015
08:57

A manijak je opet imao svoj performans, tako teatralan da su morali i policajci da silaze do klupe da ga smiruju. Covek je psihijatrijski slucaj.

avatar
Skrtelinho
Wednesday, 30.12.2015
23:51

Sjajno...Mignolet u 2015. ostvario 16 clean sheet-a..Najvise od svih golmana u PL. :)

avatar
LfcKutinjoo
Wednesday, 30.12.2015
23:47

Odlican mec, moglo je ubjedljivije ali 3 boda su 3 boda. Ajb i Lalana definitivno dva najgora igraca danas i ovo je jedan od meceva gdje Liverpul nije kaznjen losom igrom pojedinaca. Bentekeu cestitke na golu i na jos jednom promasenom ziceru

avatar
Realan tip
Wednesday, 30.12.2015
23:54

Sta je tebi bilo odlicno veceras?Utakmica bila odron.Mozda je tebi kao navijacu bilo interesantno, inace ispodprosjecna utakmica.

avatar
eko Ekovic
Thursday, 31.12.2015
01:08

Ja bih prije poslao Kutinja na klupu nego bilo koga, puno se umislio iskreno da kazem. Imao je jedno 3-4 situacije gdje ispao bas sebican, a udarcima da ne pricam, sve mu servirano a on sutne loptu kao da je prvi put vidi u zivotu. Ne stvara sanse drugima,a da predribla nekoga to je vec i previse..

avatar
Jacc
Wednesday, 30.12.2015
23:47

Benteke zvani 3 boda

avatar
AxweII
Wednesday, 30.12.2015
23:44

Meni je ovo kao poraz kada vidim koliko su nesposobni u napadu i to protiv ocajne odbrane Sanderlenda koja je tokom tekme samo molila da neko zabije gol. Mogli su barem 5 golova dati pa da covjek opusteno prati utakmicu a ne da strepim hoce li primiti gol i izgubiti 2 boda. Benteke 1na1 i pogodi Manonea..ahahahahah Treba biti mazohista i navijati za LFC. -.-

avatar
Brat Sergio (Return)
Wednesday, 30.12.2015
23:41

Klopp je sjajan strateg to bez sumnje, ali skeptican sam po pitanju Liverpula i toga da ih on moze izvuci. Mozda bi i mogao kad bi ih uzeo neko kao Junajted pa za sezonu bacio 200 mil na pojacanja. Bez Liverpula i Junajteda nema Engleza u LS. Ko je lud da vjeruje da 15-plasirani Celzi moze nesto?

avatar
mungos
Thursday, 31.12.2015
00:02

Moze ako mu daju lovu i pravo da rasproda skart. Lalana se raspao, Benteke jeste dao gol i doneo tri boda, ali u dve utakmice 2 zicera masi batica, katastrofa

avatar
(anti)talentovan lik
Thursday, 31.12.2015
11:09

Ali Benteke je dao golove kada je bilo najvaznije ove 2 utakmice, to nikako ne bi trebalo odbaciti :)

avatar
Brat Sergio (Return)
Thursday, 31.12.2015
01:34

Henderson, Lalana, Staridz, Ture, Milner svi oni trebaju dobiti otkaz, a doci u klub trebaju Gundogan, Rojs, i eventualno Baka iz Milana to bi po meni bila extra pojacanja. Moze i Krikovijak iz Seville.

avatar
CR7
Thursday, 31.12.2015
00:37

Taj isti Celsi se plasirao dalje u LS dok Junajted ispao...