PL - Sančez vratio Arsenal na treće mesto

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.04.2016.
22:36
Izvor: Sportske.net

Golovima Aleksisa Sančeza fudbaleri Arsenala upisali su tri boda u susretu sa Vest Bromvič Albionom koji su im omogućili povratak na treće mesto premijerligaške tabele.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala savladali su Vest Bromvič Albion rezulatom 2:0 (2:0) u okviru 34. kola Premijer lige pa su se nakon dva vezana remija vratili na treće mesto na tabeli.

Golove pogledajte OVDE!

Svega šest minuta bilo je potrebno fudbalerima Arsenala da stignu do vodećeg gola u susretu sa Vest Bromvič Albionom i da na najbolji mogući način otvore duel 34. kola koji je usledio posle dva vezana remija.

Vodeći pogodak za "Tobdžije" bio je delo Aleksisa Sančeza koji je primio loptu na 25 metara od gola Fostera u momentu dok je bio okrenut leđima od gola Vest Bromviča.

Jednostavnom "piruetom" Čileanac je obrnuo Sandra i sa 20 metara raspalio u donji desni ugao gola Vest Bromviča donevši tako prednost domaćima posle samo šest minuta igre.

Nepuna tri minuta kasnije Arsenal je imao još dve prilike da duplira prednost, ovoga puta preko Mesuta Ozila i Arona Remzija ali je prvi udarac bio izblokiran, dok je Velšanin tukao preširoko pa je lopta završila nekoliko metara pored gola.

Sredinom prvog poluvremena, tačnije u 24. minutu, Ektor Beljerin pravi prodor po desnoj strani i ulazi u šesnaesterac ali onda šutira pored gola.

Sporni momenat na večerašnjoj utakmici, koji je mogao da odredi dalji tok susreta, dogodio se u 27. minutu prvog dela igre kada je Aleksis Sančez odigrao rukom u šesnaestercu Arsenala ali sudija nije pokazao na belu tačku.



Na isteku pola časa igre Vest Bromvič Albion stiže do najbolje prilike na utakmici i to posle kornera kada je Geret Mekoli bio najviši u skoku ali je lopta posle njegovog udarca glavom pogodila prečku "zaleđenog" Petera Čeha.

Arsenal je tri minuta nakon opisane situacije mogao da duplira prednost pošto je Fosteru lopta prošla kroz ruke i noge, ali je na gol liniji opasnost otklonio Kreg Doson.

Do odlaska na odmor "Tobdžije" su ipak uspele da materijalizuju bolju igru i terensko preimućstvo ali je drugi gol pao posle prekida.

Slobodan udarac sa 17 metara izveo je Aleksis Sančez i slobodno se može reći da odgovornost za drugi gol snosi golman Vest Broma koji je "napamet" krenuo iz svog ugla i omogućio Čileancu da dovede Arsenal do prednosti od 2:0.

Drugo poluvreme donelo je još mnogo solidnih prilika za Arsenal i samo jednu šansu za goste koju je zakasnelom intervencijom posle kornera proćerdao Hose Rondon.

Arsenal može da žali jer je u nastavku mogao da stigne do mnogo ubedljivije pobede ali nema sumnje da će tri osvojena boda značiti za samopouzdanje ekipe koja je posle dva vezana remija pala na četvrto mesto na tabeli.

"Tobdžije" se posle večerašnje pobede vraćaju na treće mesto premijerligaške tabele sa 63 osvojenih bodova, deset manje u odnosu na vodeći Lester i pet u odnosu na drugoplasirani Totenhem.

Četvrtoplasirani Mančester Siti nastavlja da diše za vratom Arsenalu pošto "Građani" na četiri kola pre kraja šampionata imaju bod manje od Vengerovih izabranika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Friday, 22.04.2016
13:55

Vratice se oni na svoje 4mesto

avatar
manutd20times
Friday, 22.04.2016
15:28

Pa bolje 4 nego u sredini tabele

avatar
Guest
Friday, 22.04.2016
10:23

Čist penal, kako četvoro ili petoro sudija a nijedan nije video... C C C

avatar
BancheS_Arsenal
Friday, 22.04.2016
09:02

Još da ode wenger biče mnogo bolje

avatar
manutd20times
Friday, 22.04.2016
15:29

Kad ode Wenger arsenal ce se boriti za sredinu tabele kao soton swansea chelsea itd

avatar
Gooner1985
Friday, 22.04.2016
00:46

Nisam gledao drugo poluvrijeme, prvom Per odigrao bolje nego Paulista tri posljednje utakmice. Alexis se vraćao odbrani da pomaže, sila igrač. Elneny izgleda da je dobio ulogu kreatora igre pa se Ozil ne vidi sada, a izgleda i da mu je Arsene zabranio da šutira van 16. Giroud toplo-hladno kao i Ramsey... Sreća pa je Čech na golu inače bi Sczeszny otjerao Arsenal oko sredine tabele...

avatar
bebel
Thursday, 21.04.2016
23:37

Rezultat je dobar, a umjetnički dojam baš i nije. Igra se više zasniva na improvizaciji pojedinaca nego na uigranosti kolektiva, al ajde, treba privesti kraju ovu sezonu za zaborav, a tako je puno obećavala u jednom momentu.

avatar
Denis Split
Friday, 22.04.2016
11:08

Imaš najbolje komentare. :)

avatar
LuisSuarezFB
Thursday, 21.04.2016
23:15

Moze i bolje. Pogotovo protiv Vest. Sancez solidan i za divno cudo da nije komplikovao i isao u dribling i spetljao... Ali kasno je poceo da igra. Ozil je stvarno opao u formi. I ono sto je primetno da Arsenal nema napadaca sem donekle Velbeka. Zirz odavnooo nije dao gol. Za napadaca je najvazniji gol a to ne vidimo kod njega. Nazalost, takva mu je cela karijera. Zablista malo pa kasnije igra lose. Znate onaj njegov nadimak...

avatar
Azrael
Thursday, 21.04.2016
22:59

Bez brige, siguran sam da ce Venger do kraja uspeti da vrati Arsenal na 4. mesto.

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 21.04.2016
22:52

Samo mi nisu jasni navijaci koji su najavljivali bunt na Emirejtsu.Ko je lud da da tolike pare i da gleda setanje oko 16?Opet jedno veliko nista i sledece sezone koliko ja vidim...

avatar
Непобедиви
Thursday, 21.04.2016
22:48

Swansea, C.Palace, WH. Najgora sezona od lada pratim Arsenal