PL - Silovit start Totenhema, preokret Lidsa, poraz ''Šumara'' na povratničkom debiju

Autor: Darko Mitrović
subota 06.08.2022.
17:55
Izvor: Sportske.net

Važnu pobedu ostvario i Bornmut protiv Aston Vile.

 EPA-EFE/Vincent Mignott
EPA-EFE/Vincent Mignott

Povezane vesti

Posle uzbudljive borbe na ''Krejven Kotidžu'', gde su Fulam i Liverpul igrali nerešeno, 2:2, uz dva gola našeg Aleksandra Mitrovića, ovog popodneva odigrane su još četiri utakmice prvog kola Pre,ijer lige.

Bornmut - Aston Vila 2:0

Bornmut je poveo već posle dva minuta igre. Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, a iz velike gužve pred golom Vile lopta se odbila do Džefersona Lerme koji sa desetak metara šalje loptu u mrežu - 1:0.

Umesto očekivanog odgovora Aston Vile, usledila je ''uspavanka'' u većem delu meča, a potvrdu trijumfa Bornmutu je doneo Kifer Mur, svojim golom u 80. minutu na asistenciju Kelija - 2:0. Bio je to odličan centaršut sa desne strane, a Mur je visoko skočio i udarcem glavom poslao loptu u levi ugao gola gostiju.

Lids - Vulverhempton 2:1

Ni u Lidsu se nije dugo čekalo na prvi gol, ali ovoga puta poveli su gosti. Bila je to brza akcija Vulvsa, a završio ju je Podens. Neto je prethodno probio po levoj strani, centrirao u kazneni prostor za Hvanga koji je spustio za Podensa, a ovaj preciznim udarcem sa nekih osam metara pogodio mrežu - 0:1.

Lids je izjednačio u 24. minutu. Domaći su izvršili pritisak na defanzivce Vulvsa u kaznenom prostoru gostiju, naterali su ih na par grešaka u pokušaju da izbiju loptu koja na kraju dolazi do Rodriga, a ovaj snažnim udarcem iskosa sa desne strane pogađa bliži ugao za izjednačenje na 1:1.

Lids je do pobede stigao golom Brendena Aronsona u 74. minutu meča. Bmford je sa leve strane oštro centrirao u peterac, gde je loptu sačekao Aronson i ''zakucao'' u mrežu - 2:1.

Totenhem - Sautempton 4:1

Gosti su prvi poveli i na ''Vajt Hart Lejnu''. Igrao se 12. minut meča, Kajl Voker-Piters je uputio centaršut sa leve strane, Hojbjerg nije uspeo da izbije loptu glavom, na kraju ona dolazi do Vard-Prausa koji koristi slobodan prostor i pogađa mrežu - 0:1.

Ali, Totenhem je imao inicijativu i svoju bolju igru je krunisao u 21. minutu kada je Kuluševski centrirao sa desne strane na drugu stativu, gde je loptu sačekao Sesenjon i iz neposredne blizine postigao gol za 1:1.

Samo deset minuta kasnije usledio je potpuni preokret kada je na centaršut Sona sjajno reagovao Erik Dajer u kaznenom prostoru i udarcem glavom savladao golmana Bazunua - 2:1.

Pitanje pobednika rešeno je u 60. minutu kada je Emerson sa leve strane ubacio loptu u peterac gde je očajno reagovao Salisu i poslao loptu u sopstvenu mrežu - 3:1.

Ni tu se ''Pevci'' nisu zaustavili, samo tri minuta kasnije Emerson ponovo u ključnoj ulozi, ovoga puta asistirao je Kuluševskom koji iskosa sa desne strane koristi ukazanu priliku i postavlja ubedljivih 4:1 za Totenhem.

Njukasl - Notingem Forest 2:0

Na isteku prvih pola sata igre, Žoelinton se prošetao kroz odbranu Notingema, ušao je u kazneni prostor, ali je na kraju neprecizno šutirao i lopta je završila tik pored desne stative.

Kako je meč odmicao, pritisak Njukasla bio je sve snažniji, ali su gosti odoleli do kraja prvog poluvremena. Na vodeći gol ''Svraka'' čekalo se do 58. minuta, kada je Fabijan Šar pogodio za 1:0 i najavio trijumf Njukasla.

Tačku na ovu utakmicu stavio je Kalum Vilson u 79. minutu meča, kada je majstorski reagovao na centaršut Žoelintona i iz teške pozicije lobovao golmana Hendersona - 2:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke