PL - Sitijeva neverovatna završnica, srušeni "vukovi" za 21. pobedu zaredom!

Autor: Stefan Matić
utorak 02.03.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

"Građani" ruše rekorde.

 EPA-EFE/Clive Brunskill
EPA-EFE/Clive Brunskill

Povezane vesti

Mančester siti stigao do 21. pobede u nizu, Žezus srušio Vulvse na "Etihadu" (3:1). 

Siti je dominirao prvim delom igre. 

"Građani" su u jednom trenutku imali neverovatnih 80% poseda lopte. Gvardiolini izabranici dolaze do vođstva već u 15. minutu, Dedonker postiže autogol u pokušaju da spreči Sterlinga u odličnoj poziciji. Marez "asistira", Siti vodi 1:0. 

Ređali su se pokušaji domaćih, u44. minutu Laport postiže i gol. VAR je reagovao, uočen je minimalni ofsajd te gol defanzivca ipak nije validan. U nadoknadi vremena pokušao je i Bernardo Silva, ali Patrisio sjajno brani pokušaj svog zemljaka. 

Sličnu priču videli smo i u drugom delu igre, Siti napada, ali ovog puta Vulvsi su imali odgovor. "Vukovi" dolaze do izjednačenja posle prekida, Mutinjo pronalazi svog kapitena, Koadi glavommatira Edersona u 61. minutu za 1:1. 

Nastavio je Siti sa pritiskom, Sterling promašuje odličnu šansu u 78. minutu, ali Žezus ispravlja sve samo dva minuta kasnije. Brazilac se odlično snalazi posle asistencije Kajla Vokera, Siti ponovo vodi. 

Marez uz asistenciju upisuje i gol u devedesetom minutu, Alžirac postavlja 3:1 na "Etihadu". To nije bio kraj, u nadoknadi Žezus upisuje i svoj drugo gol - Siti slavi sa ubedljivih 4:1. 

   

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke