PL - Veličanstvena završnica!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.04.2022.
10:32
Izvor: Sportske.net

Mesec dana uživanja!

EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT
EPA-EFE/VINCENT MIGNOTT

Povezane vesti

 Ni posle vanrednog kola u PL nije se promenilo ništa. Liverpul je razneo tužni Mančester Junajted koji će realno, jedino uz čudo do četvrtog mesta, dok je Siti bio siguran protiv Brajtona.

"Ako ne dobijemo sve mečeve do kraja nećemo biti prvaci", presuda je Pepa Gvardiole čiji tim ima bod prednosti u odnosu na Redse. Nemaju pravo na kiks, čak i ako timovi budu izjednačeni na kraju, Klopova ekipa će uzeti titulu jer bi najverovatnije imala bolju gol razliku. Doduše, to se do kraja može promeniti, jasno je, i u ovoj trci će, kao i pre dve godine odlučivati detalji u sudaru, bez dileme dva najbolja engleska tima.

Mediji se bave procenama koje obično padnu u vodu. Do kraja je 18 bodova u igri, za vikend "Građani" dočekuju Votford, igra se "Mersisajd", ali Everton izgleda tako da bi bilo pravo čudo da pripreti gradskom rivalu.

Očekuje se da dva vodeća tima nastave sa pobedama. Liverpul gostuje Njukaslu koji je u dobrom trenutku, dočekuje Totenhem koji se bori za četvrto mesto, gostuju Vili i onda igraju protiv Vulvsa, poslednjeg vikenda sezone.

Ali, treba da odigraju i zaostali meč protiv Sautemptona, prvobitno je bilo planirano da to bude pretposlednja utakmica u sezoni, ali pošto su se probili u finale kupa, novi datum će biti određen.

Siti?

Nakon Votforda, Siti gostuje sigurnom Lidsu, čeka Njukasl, ima teško gostovanje Vest Hemu, pa u poslednjem kolu je domaćin Vili. I oni imaju jedan zaostali meč, duel sa Vulvsima na "Molinou", datum će tek biti određen. Oba tima su i u polufinalu Lige šampiona, pa bi raspored mogao dodatno da se komplikuje. Ovo je najneizvesnija trka ikada u PL, a gledajući trenutnu formu i protivnike, samo jedan kiks će odlučiti i tu je Gvardiola potpuno u pravu. Mina za njega bi mogao da bude Vest Hem, dok je za Redse problem Totenhem koji je slavio na "Etihadu".

Totenhem će trčati sa Arsenalom za četvrto mesto, nije da je otpao Junajted, ali oni ne liče na ekipu koja bi mogla da se vrati u trku.

Ali (veliko "ali) eventualnom pobedom za vikend u Londonu protiv Arsenala, stvari bi se izmenile. Totenhem za vikend takođe ostaje u Londonu, prvi put u istoriji u ligi igraju protiv Brentforda. Rivali iz Severnog Londona imaju po 57 bodova, tri više od Junajteda, pet od Vest Hema i meč manje. Ali, imaju meč više od Vulvsa koji bi eventualno mogli da dođu nenadano do šanse, mada nije realno.

Šta čeka Arsenal posle vikend meča sa Junajtedom. Trijumf nad Čelsijem ih je osokolio, ali i dalje bole porazi u poslednje vreme, da su makar pobedili Brajton ili Palas, komandovali bi trkom za četvrto mesto.

Oba tima imaju teške mečeve, možda bi moglo da bude jasnije posle vikenda, recimo Pol Merson smatra da će Totenhem teže pobediti "Pčele" u gostima nego Arsenal Junajted na "Emirejtsu", mada nismo baš skloni da se složimo sa tom procenom.

Do kraja, Arsenal za 1. maj ide Vest Hemu koji nije izgubio šanse, dočekuje Lids, a onda sledi veliki derbi sa Totenhemom.

Da li bi taj meč mogao da odluči.

Pa i ne mora, do kraja Arsenal ide Njukaslu i onda dočekuje Everton.

Posle Brentforda, Totenhem čeka Lester, ide Liverpulu, poslednja dva kola će dočekat Barnli i gostovati Noriču, pomenuti timovi bi to tada trebalo da ispadnu. Arsenal računa da će Totenhem izgubiti od Liverpula, pa zbog toga kažemo da gradski derbi može da ne odluči, ali ako timovi budu izjednačeni, Totenhem ima +6 bolju gol razliku.

Može li Junajted da se ipak dočepa četvrtog mesta?

Teško, osim ako ne dobije Arsenal, a i Totenhem ne kiksira za vikend. Jer, "Đavoli" imaju meč više, posle duela sa "Gunerima", čekaju Čelsi i Brentford, idu Brajtonu i Palasu. Oni moraju da dobiju svih pet mečeva i da se nadaju kiksevima dva londonska tima.

A treći tim iz prestonice?

Vest Hem realno nema neku šansu, mada direktno rešava sudbinu, gostovanjem Čelsiju, prvomajskim mečom protiv Arsenala, idu Noriču i Brajtonu, pretposlednjeg vikenda će biti domaćin Sitiju. Stvarno bi trebalo da se desi čudo da preteknu tri tima iznad sebe. Realnije je da osvoje LE i na taj način zaigraju u elitnom evropskom takmičenju.

Na dnu, biće vremena da pričamo, kada bude izašla lista, biće poznat rezultat meča između Barnlija i Sautemptona. Pobedom na "Turf Muru" u prvom meču na domaćem terenu bez Šona Dajša, Barnli bi se primaka Evertonu, sa utakmicom više. Nisu odustali ni Votford, ni Norič, ali sa šansama u domenu teorije.

Za vikend bi samo pobeda "Kanarinaca" nad Njukaslom vratila ovaj tim u igru, dok Votford nema šta da traži protiv šampiona.

Ali, sve su ovo prognoze, svi timovi igraju punom snagom bez obzira na značaj i čeka nas veličanstvena završnica, kako rekosmo odlučivaće detalji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke