Platini iznosi žalbu na šestogodišnju suspenziju pred CAS

Autor: Beta Beta
petak 29.04.2016.
14:43
Izvor: Beta

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini stigao je danas u sedište Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, gde će biti saslušana njegova žalba na šestogodišnju suspenziju Svetske fudbalske federacije (Fifa).

BETA/AP Photo/Claude Paris, file

Povezane vesti

Platini je u na saslušanje stigao nešto pre 8.00 i nije hteo da razgovara s novinarima.

Očekuje se da će saslušanje trajati osam sati, a CAS bi konačnu presudu mogao da donese početkom sledeće nedelje.

Tročlana komisija CAS istražiće Platinijev slučaj ispočetka, te bi čak mogao da izrekne i doživotnu suspenziju zbog korpucije.

Etički komitet Fife suspendovao je ranije Platinija na osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog finansijskih malverzacija i sukoba interesa, ali je krajem februara Apelaciona komisija kaznu smanjila na šest godina.

Platini je suspendovan pošto je 2011. godine uzeo dva miliona dolara koliko mu je platio tadašnji predsednik Fife Sep Blater za konsultantske poslove obavljene u Fifi. Obojica su zbog toga suspendovani na po osam godina, a kazne su im umanjene prošle nedelje. Blater i Platini su negirali nepravilnosti.

Blater bi takodje trebalo danas da dodje na saslušanje Platinija, da bi dao iskaz, a nešto kasnije danas i on će izlagati žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.