"Plavci" raščerupali "pevce", Totenhem gotovo sigurno bez LŠ, Čelsi sada blizu Evrope!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 02.05.2024.
22:27
Izvor: Sportske.net

Čelsi slavio u gradskom derbiju.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom "Stamford Bridžu" ekipu Totenhema rezultatom 2:0 u zaostalom meču Premijer lige. 

Strelci za Čelsi bili su Čaloba u 24. i Nikolas Džekson u 72. minutu. 

Čelsi je bio silovit od samog početka i napadao je iz minuta u minut, a već u četvrtom pripretio je Nikolas Džekson, koji je izblokiran pred golom. Potom je Madueke imao nekoliko opasnih prodora, ali bez dovoljno dobrog završnog pasa, da bi potom isti igrač gađao i preko gola u 23. minutu.

Ali, u 24. Čelsi je zasluženo poveo, Galager je izveo prekid, Kukurelja napravio blok, a Čaloba usamljen sa druge stative glavom matirao Vikarija za 1:0.

Do odlaska na odmor pripretio je i Totenhem, a najbliži golu bio je Kristijan Romero u 39. minutu kada je posle centaršuta Pedra Pora glavom gađao tik pored stative. 

Međutim, Totenhem se nije predavao i na startu drugog poluvremena zaigrao je mnogo bolje. Čelsi se branio, a napadi Totenhema su se nizali, ali bez opasnijih udarac za Đorđa Petrovića. 

Ange Postekoglu je napravio trostruku promenu, ušli su Medison, Bentankur i Hejbjerg, a potom je Totenhem dodao gas. U 67. minutu je Emersonu nedostajalo nekoliko centimetara da stigne oštar centaršut Džonsona.

Kazna je usledila u 72. minutu, Palmer je iz slobodnjaka pogodio prečku, a na odbijenu je naleteo Džekson i glavom pogodio za 2:0.

Totenhem je do kraja pokušavao da se vrati u meč, ali ih je objektivno drugi gol potpuno dotukao. Istina da je odmah Džonson imao lepu priliku, šutirao je pored stative iskosa sa leve strane. 

Do kraja su Bentankur i Medison imali jalove pokušaje sa distance, pa je Čelsi zasluženo sačuvao prednost i došao do bodova. 

Ovim porazom, Totenhem se znatno udaljio od Lige šampiona, jer iako ima meč manje, deluje da sedam bodova prednost Aston Vila teško može da ispusti u preostala tri kola. Čelsi je skočio na osmo mesto i može da se nada plasmanu u Evropu, jer Mančester junajted ima samo tri boda više.  

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke