Pleše se samba uz tihu himnu Lige šampiona - Leči li Liverpul stare rane?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 19.05.2021.
23:31
Izvor: Sportske.net

Ton se pojačava.

EPA-EFE/Martin Rickett
EPA-EFE/Martin Rickett

Povezane vesti

Tužna, depresivna muzika vladala je na "Enfildu" do pre nekoliko meseci, pa i nedelja. Nikako da neko promeni stanicu na nešto veselije.

Onda dođoše nekoliko Brazilaca i rešiše da puste nešto svoje, pa ostalima ako se svidi - svidi. Izgleda da im se svidelo, jer je pretilo da bude baš pogubno, depresija je bila blizu.

Raspored nije bio lak, a ni pretežak za Liverpul u poslednjih mesec dana i pred meč sa Mančester junajtedom vladala je velika neizvesnost u redovima nemačkog trenera. Samo pobeda se važila, u suprotnom bi sezona otišla u drugom smeru, pitanje da li bi ostvarili i pobede koje su stigle nakon toga.

Međutim, pojavio se tu niotkuda Roberto Firmino, postigao dva gola i trasirao Liverpulu put ka cilju. Brazilčev poslednji gol pre tih na "Old Trafordu" bio je 28. januara protiv Totenhema. Od tada je prošlo 18 utakmica, s tim da je tri propustio zbog povrede. Potom se desio još jedan Brazilac - Alison - sa svojim čudom protiv Vest Broma i golčinom glavom koja je bila injekcija da igrači Liverpula razmrdaju svoje kukove i prepuste se sambi.

Rešili su to oberučke da prihvate, tamošnji nacionalni ples im je prijao, a protiv Barnlija je ponovo na podijum prvi izašao Firmino, iako su, onako krišom iza zavese, svi gurali Manea i Salaha.

Gol u pravom momentu još jednom je "spustio" nivo igre rivala, Liverpul je to iskoristio i sa tri komada u mreži Norisa došli su do toga da se kompakt disk sa himnom Lige šampiona polako stavlja unutar zvučnog sistema na "Enfildu". 

Preostaje im ništa drugo nego da pobede nezainteresovani Kristal Palas, opet taj Kristal Palas, koji je poslednji put kada je zaista bilo važno za Liverpul šokirao, tada, Suareza i drugare i ugasio im svaku nadu za titulom te 2014. godine pod vođstvom Brendana Rodžersa.

Dug su odavno naplatili. Poslednji put bilo je 7:0 za prošlosezonskog prvaka, pretprošli 4:0, ali sada je ulog mnogo veći za Klopov tim i vreme je ponovo pokažu ne baš tako stare obrise.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke