"Pljuštali" golovi u LŠ - Siti odličan pet, Sporting rešio meč u prvom poluvremenu

Autor: Sportske Net
utorak 19.10.2021.
20:42
Izvor: Sportske.net

U prva dva današnja meča treće runde Lige šampiona, slavili su Mančester siti i Sporting.

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Povezane vesti

Mančester Siti ubedljivo je pobedio Klub Briž u gostima rezultatom 5:1 (2:0) u okviru prvog večerašnjeg meča grupe A.

Siti je pokazao poečtnu inicijativu, pre svega preko Griliša, koji je pokušao da kreira prvu šansu, potom i da se probije do gola protivnika, ali je zaustavljen. Ubrzo se ova inicijativ pretvorila i u pogodak, koji je zbog ofsajda poništen.

U 30. minutu meča Foden je poslao loptu u šesnaesterac, a Kanselo nisko šutirao po sred gola za 1:0.

Nsoki je startovao previše grubo i sudija je dosudio penal. Marez je u završnici poluvremena uspešno realizovao šut sa bele tačke za 2:0

Upisao se i drugi bek „građana“ u strelce po povratku na teren. Marez je dodao do De Brujnea, koji je pronašao Vokera, a ovaj iz neposredne blizine zatresao mrežu za već ubedljivo vodstvo.

Nije tu bio kraj opsade gostiju. Mladi Palmer samo što je ušao u igru, upisao se u strelce. Streling ga je pronašao na ivici kaznenog prostora, a 19-godišnji Englez šutirao, ne toliko precizno, ali dovoljno dobro za 4:0.

Delovalo je da će to biti jedan običan pokušaj Briža, međutim smanjili su Belgijanci prednost. Vanaken je dobio lotpu u kaznenom prostoru i šutirao u gol, a čuvar mreže nije imao kud.

Siti nije prekinuo da napada uprkos ubedljivom vodstvu. Fernandinjo je uputio dug pas do Mareza, koji je raktično bio sam i pobegao dobrani domaćih, a onda smestio loptu u gol za 5:1.

Sporting je takođe ubedljivim rezultatom 4:1 (3:1) stigao do pobede protiv Bešiktaša u Istanbulu, u okviru prvog susreta grupe C. 

Veoma interesantno prvo poluvreme gledalo se na „Bešiktaš parku“. Koates se prvi upisao u strelce u 15. minutu, kada je lako glavom usmerio loptu u mrežu.

Larin je ubrzo zatim odgovorio na drugoj strani. Posle dobro izvedenog kornera, glavom je pucao uz desnu stativu za 1:1.

Koates je imao svoje veče. Pono posle kornera, Koates je glavom spakovao loptu u mrežu za novo vodstvo portugalskog tima od 2:1.

Nije ovde bilo kraja. Igrač Bešiktaša igrao je rukom i sudija je pokazao na belu tačku. Sarabija je bez većih problema ovaj jedanaesterac pretvorio u pogodak za 3:1 na poluvremenu.

Gledali smo i peti gol na poluvremenu. Bešiktaš se vratio i to neverovatnim golom. Velington je uputio dug pas do Teišeire koji je pogodio malte ne iza leđa, ali je nažalost gol poništen.

U drugom poluvremenu Larin je imao šansu za Bešiktaš, potom su se ređale prilike za domaće, ali nije to bila dobra realizacija. 

Na isteku 89. minuta Paulinjo je sa ivice kaznenog prostora uputio lep šut za konačnih 4:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke