Pljušte pohvale na račun Halanda, javio se bivši trener Partizana

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 22.12.2020.
09:12
Izvor: Sportske.net

U kom novom klubu ćemo gledati norveško čudo?

EPA-EFE/LARS BARON / POOL
EPA-EFE/LARS BARON / POOL

Povezane vesti

Proslavljeni nemački fudbaler i nekadašnji trener Partizana Lotar Mateus uveren je da je Erling Haland već sada spreman da napusti Borusiju Dortmund i načini novi korak.

Mladi norveški fudbaler je zasenio sve od dolaska na "Vestfalen" iz Red Bul Salcburga i bez obzira na to što ima tek 20 godina svrstava se u red najboljih evropskih napadača.

Nije ni čudo što se već u ovim godinama udarna igla "milionera" dovodi u vezu sa prelaskom u najbolje evropske klubove.

Sa tim u vezi Mateus je za sajt Bundeslige istakao uverenje da će Haland uskoro napustiti Borusiju.

"Već sada je spreman i ponosni smo što ga imamo u Bundesligi. Dortmund bi trebalo da bude počastvovan što ga je doveo zato što je to napadač koji je spreman da se da klubu sa najvećim emocijama" - rekao je Mateus.

baner

Neverovatne brojke su iza norveškog napadača koji je do povrede mišića postigao čak 10 golova na osam utakmica u nemačkom šampionatu i čak šest pogodaka na četiri meča u Ligi šampiona.

Haland u ugovoru ima izlaznu klauzulu od 65 miliona funti, a ona može biti aktivirana tek od 2022. godine, što znači da će verovatno i naredne godine igrati na Vestfalenu.

Mateus ga je Halandov značaj uporedio i sa uticajem koji Robert Levandovski ima na igru minhenskog Bajerna.

"Sa 20 godina on je mašina, leteći napadač. Donosi pozitivnu energiju timu dok postiže golove. Nezamenljiv je" - poručio je Mateus.

Osim mančesterskih velikana u redu za Halanda stoji i Real Madrid, koji i dalje traga za zamenom Karima Benzeme, ali i PSŽ koji se nada da će pridobiti norveškog špica.

baner 9

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke