Pobuna protiv Artete, klub će odgovoriti metlom?! Ko plaća ceh?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 11.04.2021.
10:47
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava u Arsenalu?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Pobuna u Arsenalu.

Ili liči na to, mediji veruju da se svlačionica podigla protiv menadžera Artete. Bivši kapiten kluba je zamenio pre nešto više od 14 meseci Emerija, osvojen je kup, ali u šampionatu nema boljitka.

Arsenal je u donjem domu, neki stariji igrači su revoltirani, jer Španac ne preuzima odgovornost, već sve svaljuje na igrače. 

Prednjači kapiten Obamejang koji je platio ceh za poraz od Liverpula, pa je u duelu sa Slavijom bio zakucan za klupu. Arsenal nije dobio Čehe kod kuće, bilo je 1:1. a baš rezervisti Obamejang i Pepe su iskombinovali taj jedini gol "Gunera" koji nisu uspeli da pobede.

Uz to, Tomas Parti je nezadovoljan, smatra da mu Artetina taktika odmaže, da ne može da igra kao u Atletiku zbog ograničenja koja stavlja španski trener.

Iako igrači kažu da su odgovorni, oni smatraju da i trener ima deo krivice, koji odbija da prihvati. Tim je 12 poena od mesta koje vodi u LE, i čini se da je jedina šansa da se posle nekoliko godina vrate u evropsku elitu da osvoje LE.

Tim je desetkovan povredama pred gostovanje otpisanom Šefildu, priča se da će Arteta biti smenjen na kraju sezone bez Lige šampiona, ali uzmite to sa dozom rezerve, porodica Krenke baš i ne voli da menja trenere. Venger je trajao 22 godine, Arteta ima prošlost u klubu, a čini se da Arsenal i nema neki bolje rešenje. Novi neuspeh u trci za Ligu šampiona bi dodatno smanjio sredstva.

Priča se da Arteta želi da rasčisti stvari, da odstrani nezadovoljne elemente i da su samo šestorica sigurni.

To su golman Leno, Gabrijel, Tirni, Parti, Bukajo Saka i Smit-Rouv. Ali, teško će prodati Obamejanga, s obzirom na platu i godine Gabonca, mada bi Lakazet mogao da ode. I Beljerin se navodno sprema da napusti klub, ali priče o tome da će Hakimi biti zamena su naučna fantastika.

Klub se interesuje za Lingarda, Lukasa Vaskeza, Tobina iz Marseja kao i Čalhanoglua. Jasno, u pitanju su igrači koji će biti slobodni na leto, pa bi Arsenal mogao to da iskoristi i da ih privuče većim platama.

No, sve ostaje na dugom štapu, za sada Arteta ima poverenje kluba, a bord direktora smatra da su igrači prevashodno krivci, i zbog toga nameravaju da izvrše novo ozbiljno čišćenje u timu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke