Pobunjenička grupa otela oca Luisa Dijaza

Autor: Filip Rodic
petak 03.11.2023.
10:30
Izvor: Sportske.net

Saopštenje vlade Kolumbije.

 EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni
EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Povezane vesti

Kolumbijska vlada saopštila je da je pobunjenička grupa Nacionalna oslobodilačka armija, poznata kao ELN, odgovorna za otmicu oca fudbalera Liverpula Luisa Dijasa.

Delegacija kolumbijske vlade, koja je trenutno u pregovorima sa ELN-om, saopštila je da ima "zvanična saznanja" da je otmicu izvršila "jedinica koja pripada ELN-u".

"Zahtevamo da ELN odmah oslobodi Luisa Manuela Dijasa i od sada su oni u potpunosti odgovorni za njegov život", rekao je Oti Patinjo, koji predvodi delegaciju vlade.

Roditelje Luisa Dijasa kidnapovali su prošle subote naoražani ljudi na motociklima na benzinskoj pumpi u malom gradu Barankasu na severu Kolumbije.

Dijasovu majku, Silenis Marulandu, nekoliko sati kasnije je spasila policija koja je postavila blokade na putevima oko tog grada, koji se nalazi u blizini granice Kolumbije sa Venecuelom.

Kolumbijska policija je potom angažovala velike snage u potrazi za ocem igrača Liverpula, a ponudila je i novčanu nagradu od 48.000 dolara za informacije koje vode do Dijasovog oca.

ELN je glavna preostala aktivna gerilska grupa u Kolumbiji koja se bori protiv države od 1964. godine i ima oko 2.500 članova, piše danas Bi-Bi-Si (BBC). Najaktivniji su u pograničnom regionu sa Venecuelom, gde i žive roditelji Luisa Dijasa.

Luis Dijas je 2022. godine stigao u Liverpul iz Porta. Ovaj 26-godišnji fudbaler je propustio utakmicu Liverpula protiv Notingem Foresta u nedelju, a njegovi saigrači i trener Jirgen Klop su pobedu na tom meču posvetili upravo njemu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke