Počast žrtvama Hilsbroua širom Engleske, najemotivnije na Gudisonu

Autor: Đorđe Đokić
subota 30.04.2016.
17:21
Izvor: Sportske.net

Navijači Evertona su danas pokazali oba svoja lica. Jedno, za pohvalu, prisećajući se i odavajući poštu žrtvama Hilsbroua, i ono drugo, na baneru koji je leteo nad Gudisonom.

Povezane vesti

Devet članova porodica žrtava tragedije na Hilsborou stajalo je danas na centru Gudisona, neki od njih sa šalovima Evrtona oko vrata, dok je sa razglasa emitovana pesma "He Ain't Heavy, He's My Brother" (On nije težak, on mi je brat) koja simboliše odnos dva Mersisajd rivala.

Na stadionima širom Engleske danas je pre mečeva emitovana himna navijača Liverpula "You'll never walk alone" u čast žrtava velike tragedije 1996. godine i njihove borbe za pravdu.

Everton je od samog starta pružao podršku porodicama žrtava u borbi za pravdu koju su protekle nedelje konačno dočekali kad je sud doneo odluku da "ponašanje navijača nije uticalo na tragediju".

"Istina i pravda" su bile reči ispisane na semaforu.

I brošura koja je deljenja pred meč je bila u istom tonu. Dečak i devojčica u dresovima velikih rivala. "Ovo je najveća pobeda u istoriji fudbala" pisalo je u programu. "Krenuli su na pogrešan grad. Krenuli su na pogrešne majke."

Everton je danas uspeo da savlada Bornmaut sa 2:1, dok izveštaje sa te i ostalih utakmica možete pogledati OVDE

Everton Liverpul


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Red to the bone
Saturday, 30.04.2016
22:53

Drzava ubila svoj narod i od tog trenutka krene represija nad navijacima u Engleskoj od iste te drzave. Ovo ni Tarantino ne bi rezirao, ali izgleda je pravda koliko god bila spora na kraju dostizna...

avatar
dacha
Saturday, 30.04.2016
19:12
avatar
Savoa
Saturday, 30.04.2016
17:37
avatar
Saturday, 30.04.2016
17:25

Nije se to desilo '96 vec '89. Sta je pisalo na baneru iznad Gudisona?