Počela Premijer liga - Siti i Haland nastavili po starom!

Autor: Lazar Nikolić
petak 11.08.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv trijumf šampiona na startu takmičenja.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri trostrukog uzastopnog šampiona Engleske Mančester sitija trijumfalno su započeli novu sezonu.

Mančester siti je u prvom kolu Premijer lige gostovao novom premijerligašu Barnliju i slavio sa ubedljivih 3:0. Dvostruki strelac za "građane" bio je najbolji strelac lige prošle sezone Erling Haland, a u strelce se upisao i Rodri.

Počelo je sjajno na stadionu "Turf Murf" za Pepa Gvardiolu i njegove igrače. Poveo je Siti već u četvrtom minutu kada je Rodri posle kornera glavom spustio loptu do Halanda, a sjajni napadač pogodio u svom stilu.

U narednih pola sata Barnli je uspeo da uspori Siti, a ekipa koju sa klupe predvodi bivši kapiten "građana" Vensan Kompani imala je priliku da izjednači u 18. minutu kada je Ederson odbranio udarac Andunija.

Problem za Siti nastao je u 22. minutu kada je iz igre zbog povrede morao da izađe kapiten Kevin de Brujne, a debi u dresu "građana" upisao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je ovog leta stigao iz Čelsija.

Kada je delovalo da je Barnli postao bolji rival i da će domaći možda stići do izjednačenja do kraja prvog dela pojavio se maestralni Erling Haland i sjajnim pogotkom sa nekih desetak metara, desno iskosa,povisio na 2:0 u 37. minutu.

Ovaj pogodak Norvežanina kao da je "ubio volju" razigranom Barnliju, koji je u drugom poluvremenu bio nemoćan.

Siti je u laganom ritmu stvarao šanse od starta drugog poluvremena, a konačnih 3:0 postavio je Rodri 15 minuta pre kraja, nakon što se najbolje snašao u velikoj gužvi pred golom Barnlija.

U 80. minutu hrvatski štoper Joško Gvardiol zamenio je mladog Rika Luisa i upisao debi u novom klubu.

U samom finišu meča napadač Barnlija Anas Zauri dobio je direktan crveni karton zbog oštrog starta nad Kajlom Vokerom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke