Počela Serija A - Propao preokret Intera, Bisek i Mesijas pokvarili slavlje šampionu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 17.08.2024.
20:36
Izvor: Sportske.net

Đenova izvukla bod.

EPA-EFE/Simone Arveda
EPA-EFE/Simone Arveda

Povezane vesti

Fudbaleri Đenove i Intera remizirali su na startu Serije A. Meč na "Marasiju" završen je rezultatom 2:2, a domaći su do boda došli u sudijskoj nadoknadi golom nekadašnjeg igrača Milana Žuniora Mesijasa.

Prvu priliku na utakmici propustio je aktuelni šampion. Pokušao je Tiram u osmom minutu, ali je golman Đenove Golini dobro intervenisao.

Šok za Inter usledio je u 20. minutu. Bani je glavom stavio u iskušenje čuvara mreće Intera Zomera, a Švajcarac katastrofalno reagovao i omogućio Alesandru Voljaku da dovede Đenovu do vođstva.

Samo deset minuta trebalo je Interu da izjedanči. Nikolo Barela je sjajno zavrnuo loptu u šesnaesterac Đenovljana, a napadač prvaka Italije Markus Tiram glavom poravnao rezultat.

Nastavila je ekipa trenera Simonea Inzagija sa napadima u drugom poluvremenu i joj se isplatilo. 

Pet minuta pre kraja meča rezervista Davide Fratezi perfektnom loptom u prostor uspeo je da proigra Tirama, a Francuz izbegao ofsajd i smestio loptu u mrežu za potpuni preokret Intera.


U poslednjim trenucima utakmice sav Interov trud upropastio je štoper Inzagijevog tima Jan Bisek koji je igrao rukom i tako skrivio jedanaestarac. Najstrožu kaznu za Đenovu izveo je bivši igrač Milan Žunior Mesijas, Zomer odbranio njegov udarac,ali se lopta odbila do Brazilca, koji iz drugog pokušaja nije pogrešio.

U drugoj utakmici odigranoj u isto vreme povratnik u elitu Parma remizirala je sa Fiorentinom, bilo je 1:1.

Povele su "mlekadžije" u 22. minutu preko RumunaDenisa Mana, a bod "violi" doneo kapiten Kristijan Biragi15 minuta pre kraja iz slobodnog udarca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke