Početak kasnio zbog nereda navijača, Aleksis Sančez kao u stara dobra vremena

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.02.2023.
23:51
Izvor: Sportske.net

Još jedna velika pobeda.

Olimpique de Marseille
Olimpique de Marseille

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpik Marseja savladali su Klermon na gostovanju sa 0:2 (0:1) u okviru 23. kola Lige 1.

Možda su imali i malo sreće, ali fudbaleri koje sa klupe vodi Igor Tudor ne odustaju od trke za titulom prvaka Francuske. 

Znali su da im je pobeda od epohalne važnosti nakon današnjeg poraza Pari Sen Žermena, ali i trijumfa Monaka u tom meču, koji im se približio - pa su tako uspeli da je izdejstvuju.

Nije bilo lako jer je Klermon u prvih pola sata bio ekstremno opasan. Čak su i postigli pogodak preko Gjerona Kjeija koji je natrčao na odbitak posle odbrane Paua Lopeza, ali našao se u nedozvoljenoj poziciji. U više navrata su domaći protestovali kod arbitra Rudija Bukea zbog potencijalnog penala - nisu ga dobili.

Ipak, jesu gosti koji nisu bili previše opasni. Aleksis Sančez hladnokrvno realizuje najstrožu kaznu za vođstvo Olimpika.

Marsej je bio znatno opasniji u nastavku, ali su do potvrde pobede morali da sačekaju sve do 81. minuta kada se Aleksis ispravio uz malo sreće posle promašaja glavom, te je nekako ugurao loptu u mrežu.

Inače, meč je kasnio više od 45 minuta zbog sukoba navijača Olimpika sa policijom i bačenog suzavca zbog čega oni nisu mogli da uđu na tribine.

Marsej zaostaje pet bodova za liderom PSŽ-om, dok je Klermon 11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke