Počinje Bundesliga! Prekid dominacije, za trku je potrebno troje?!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 16.08.2019.
10:40
Izvor: Sportske.net

Zna se ko su kandidati za titulu, ali mnogi veruju da imamo i trećeg. Biće žestoka bitka i za Ligu šampiona, sa opstankom se nikada ne zna...

AP Photo/Martin
AP Photo/Martin

Povezane vesti

Prema procenama, ovo bi trebalo da bude najneizvesnija trka u proteklih nekoliko godina. Kao i uvek u Nemačkoj, radi se o slabostima Bajerna, koji je sedam puta u nizu bio prvak.

Hoće li dominacija biti nastavljena?

Bavarci počinju novu sezonu, ovo je godina nulta, prvi šampionat bez Riberija i Robena, Humels se vratio u Dortmund, mnogi veruju da se sada odnos promenio, odnosno da "Milioneri" koji su očitali lekciju Bajernu u Superkupu sada imaju pravu šansu.

Bajern je doveo Lukasa Ernandeza, Pavara i Perišića, priča se da će se vratiti i Mandžukić, ali je već golman Nojer upozorio da tim deluje preslabo bez još pojačanja. Nije gotovo oko Kutinja, pominju se još neki igrači, ali ako ostane ovako, Dortmund ima pravo na nadu.

Nemacka Francuska Pavar Humels Verner


Borusija je osim Humelsa, dovela Torgana Azara, Brandta, Šulca, otkupili su Paka Alkasera, ali i zadržali Sanča. Ulaze u novu sezonu bez Pulišića i Dialoa koji su napunili klupsku kasu. Lusijen Favr veruje da je ekipa dovoljno dobra, da je naučila lekciju iz prošle sezone kada je ispustila titulu na proleće i da se psihološki oporavila.

To su i jedina dva kandidata za čuveni "tanjir".

Ostali?

Julian Nagelsman

Red Bul je bio treći, tim iz Lajpciga je doveo Ademolu Lokmana, Nkunkua, Brazilca Luana, Ampadu je stigao iz Čellsija na pozajmicu, zadržali su Tima Vernera. Mnogi veruju da klub iza koga stoji veliki novac može da konkuriše vodećem tandemu, videćemo, RB Lajpcig je bolji od ostatka lige, ali da li i dovojno dobar da ozbiljno bude uzet u razmatranje za titulu?

Šalke se spasao u finišu prošle sezone, ali za tako veliki klub, top 4 je uvek cilj, David Vagner se vratio iz Engleske, preuzeo "kraljevsko plave", Kabak, Benito Raman su glavna pojačanja, tim je ostao na okupu, sa Šalkeom ne znate nikada, mada teško je verovati da mogu da budu loši kao prošle godine.

Hofenhajm je doveo nekoliko dobrih igrača i oni su pali u finišu prošle sezone, otišao je Nagelsman u Lajpcig, novi čovek na klupi je Alfred Šrojder. Prodali su Demirbeja Leverkuzenu, Nika Šulca Dortmundu, Žoelintona Njukasklu, čini se da su ambicije manje, tim pre što započinju novu eru.

Bajer Leverkuzen

Leverkuzen je bolji, Peter Boš je podmladio tim, klub se plasirao u finišu u Ligu šampiona, vraćaju se nakon dve godine pauze. Igraju napadački, stigli su Amiri i Demijbej iz Hofenhajma, Sinkgraven iz Ajaksa, Musa Dijabi iz PSŽ, otišao je Brandt, srce tima. Ipak, Bajer je opasan, videćemo koliko će ih iscrpeti Liga šampiona, ali to je ekipa koja igra sjajan fudbal.

Menhengladbah je bio peti, za dlaku im je izmakao plasman u elitu, Marko Rose je zamenio Ditera Hekinga, bivši trener Salcburga je doneo novi optimizam u klub. Prodali su Torgana Azara, doveli Brila Emboloa, Švajcarca iz Šalkea, stigao je sa trenerom i Lajner iz Salcburga, kao i mladi Markus Tiram. Videćemo hoće li Rose napraviti posao kao u Austriji, tek "Koltovi" su uvek opasni i takođe kandidat za top 4.

Šta može Ajntraht? Otišli su Jović i Aler, Džetro Viljems na pozajmicu, kupili su Hinteregera uz Augsburga, opasnog Đibrila Soua iz Jang Bojsa, otkupili Kevina Trapa i Filipa Kostića, došao je Sebastijan Rode, kao i Joveljić, pojačanje je i Dominik Kor. Mnogo golova je otišlo iz kluba, ali Adi Hiter će nastaviti po svome, atraktivan fudbal, na kraju su pali zbog završnice LE, imaju još uvek dosta kvaliteta, ali teško će ponoviti prošlu sezonu.


Marko Grujic

Herta je promenila trenera Ante Čović je nasledio Pala Dardaija, Mađar je platio ceh plasmanu u sredinu tabele. Otišao je Lazaro u Inter, ostao Grujić, dovedeno par igrača sa ostrva, klub iz Berlina ima veće ambicije.

Keln se vratio, oni su nekako uvek nqa rasksnici poslednjih godina, videćemo i Union Berlin u eliti, fantastični klub, simbol otpora u nekadašnjoj DDR.

Majnc je prodao Gbamina Evertonu, ali doveli su nekoliko odličnih pojačanja, Paderborn se opet vratio u Bundesligu, ponovo ih vide kao glavnog kandidata za ispadanje.

Verder je prošle godine zamalo ušao u Evropu, i oni bi mogli da budu jedno od iznenađenja, gotovo deceniju nisu igrali u evro-kupovima.

Volfsburg se nakon dve košmarne godine sa Brunom Labadijom stabilizovao, izborio LE, imaju solidnu ekipu, uložili su blizu 30 miliona evra u nove igrače, svakako da se nadaju dobroj sezoni...

Frajburg, Fortuna i Augsburg žele samo da izbegnu ispadanje, kao i svake sezone, neće biti lako, verovatno će neko morati od ovih timova u "Cvajtu", ali bitka za opstanak je uvek neizvesna, nije redak slučaj ni da etablirani klubovi strepe za goli život.

Liga počinje večeras, Bajern na otvaranju dočekuje Hertu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Friday, 16.08.2019
16:01

I ja tipujem na Dortmund.

avatar
Friday, 16.08.2019
13:45
avatar
adidas forever
Friday, 16.08.2019
12:44

I dalje će Dortmund 'očitavati lekcije' Bayernu i biti drugi u Bundesligi, a ostali... pa biće treći, četvrti, peti... osamnaesti.

avatar
Amar Zornic
Friday, 16.08.2019
11:08

Bvb se zestoko pojacao i ovo im je sigurno najbolji tim jos od sezone kada su igrali finale LS , Bajern je jaci nego prosle sezone , Lajpcig takodje pre svega jer su sacuvali kompletan tim mladih explozivnoh igraca , uz to su doveli najperspektivnijeg trenera u Evropi . Ujedno to su kandidati za Tituli . Sto se tice ostatka zanimljivi ce biti Mehengladbah i Bajer koji ce se zestoko boriti za LS

avatar
Milos Ilic_fb1
Friday, 16.08.2019
11:07

Bajernova sezona ce zavisiti od povreda. Od krila trenutno imaju Perisica koji je vrlo dobar ali ne ekstra, komana i gnabrija. poslednja dvojica su redovno u bolnici. Miler ne igra bog zna kako, Levandovski stari, vezni red je ok, odbrana je solidna, ali je pitanej sta ce biti s Nojerom, jer je prosle sezone bio u bolnici konstanto.
Borusija je izgubila 2 a dovela 4 vrhunska igraca. Igraju strasan fudbal i ako izbegnu onako crn mesec kao prosle sezone, uzece titulu, lagano. RB Lajpcig ce sigurno biti u top 3 ali u top dva nece uci.