Podela bodova u borbi za opstanak, Radovanović ostao u teškoj situaciji

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 07.02.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Salernitana nikako da pobedi.

twitter
twitter

Povezane vesti

Odlična utakmica viđena je večeras u Salernitani. Domaćin je u okviru 24. kola Serije A dočekao Speciju, a meč je završen nerešenim rezultatom 2:2. Bivši reprezentativac Srbije Ivan Radovanović odigrao je svih 90 minuta za domaćina.

Već u trećem minutu stadion je ekslopdirao, kada je debitant Simone Verdi skinuo paučinu iz slobodnjaka za vođstvo domaćina i pokazao u kakvom se majstoru radi.

Kratko je trajala prednost domaćih. Već u 12. minutu Specija je izjednačila. Defanzivac Salernitane, iskusni Federiko Facio, nesmotreno je reagovao u šensestercu, šutnuo  Erlića i skrivio jedanaesterac. Sudija Paulo Valeri se konsultovao sa VAR sobom, ali dileme nije bilo. Siguran sa bele tačke bio je,Barsin đak na pozajmici u Speciji, albanski napadač Manaj.

A onda, samo četiri minuta kasnije, opet slobodan udarac i opet fenomenalan šut i gol Verdija. Ovoga puta udaljenost je bila znatno veća, ali to nije predstavljalo nikakav problem bivšem fudbaleru Torina koji je bio posebno inspirisan večeras.

Uzbuđnjima u prvom poluvremenu nije bilo kraja. Već u 28. minutu gosti iz Specije ponovo su došli do izjednačenja. Posle kornera, rukom je u svom šesnaestercu igrao napadač domaćih Muse i Specija je opet imala priliku da izjednači. Ovoga puta odgovornost je preuzeo napadač Danijele Verde i bio je precizan

Rezultatom 2:2 otišlo se na poluvreme.

U nastavku meča domaći su imali terensku inicijativu.  Veliku priliku da Salernitanu po treći put dovede u prednost imao je Kipranin Kastanos u 48. minutu, ali je neometan sa nekih 7-8 metara promašio čitav fudbal.

Do kraja utakmice najbolju šansu za domaćine propustio je napadač Manaj. Njegov šut iz slobodnog udarca u 76. minutu završio je malo iznad gola Specije.

Na kraju se meč završio bez pobednika.

Salernitana je ostala na poslednjem mestu Serije A, dok je Specija na 15. mestu prvenstvene tabele.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke